Pocheer de eieren 3-4 minuten in water dat tegen net de kook aan is. Het eiwit moet mooi gestold zijn maar de dooier nog niet. Het is de bedoeling dat de dooiers stroperig en romig worden zodat ze traag vloeien als je ze aansnijdt. Tip: Gepocheerde eieren kan je nog even warm houden door ze in een schaal met warm water te leggen. Zolang het water niet warmer is dan 50ºC garen de eieren niet verder.Tip: Ik pocheer eieren graag in een koekenpan met water dat net tegen de kook is. Breek een koud ei boven een schaaltje en laat voorzichtig in het warme water glijden.
Bak de bacon uit en leg op de gehalveerde beschuitbollen. Leg de gepocheerde eieren er bovenop, verdeel de Holandaise saus erover en bestrooi met wat bieslook. Serveer direct zodat de eggs benedict nog lekker warm zijn.Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van bacon kan je ook (warm) gerookte zalm of boerenham gebruiken.
Als alternatief voor een gepocheerd ei kan je natuurlijk ook een zacht gekookt eitje gebruiken.