Luchtige stukjes pannenkoek met een frisse appelcompote en rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Echt even genieten!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2eieren, gesplitst
70grbloem, gezeefd
115grvolle melk
1zakjevanillesuiker
snufzout
1½eetlepelpoedersuiker
ghee
Voor de garnering:
1-2(moes)appels, in stukjes
handjerozijnen, geweld
kaneelpoeder
poedersuiker
ghee
Extra benodigdheden:
koekenpan ø 24 cm
Aan de slag:
Roer met een garde van de eidooiers, melk, vanillesuiker, helft van de poedersuiker, een snufje zout en de bloem een glad beslag.
Klop de eiwitten luchtig, voeg de helft van de poedersuiker toe en klop volledig stijf. Meng in drie delen door het hiervoor gemaakte beslag en zet opzij.
Meng de appelstukjes met de rozijnen en bestrooi naar smaak met wat kaneel en poedersuiker. Verwarm een schepje ghee in een koekenpan en bak daar de appels samen met de gewelde rozijnen tot ze zacht en warm zijn.
Vewarm ondertussen een tweede koekenpan, smelt wat ghee en bak een dikke pannenkoek van de helft van het beslag. Als de onderzijde bruin is keer je de pannenkoek voorzichtig, bak even en snij/verdeel dan met twee spatels in 4 stukken. Verdeel vervolgens de kwarten in kleinere stukje en bak nog even goed gaar. Leg op een verwarmd bord en herhaal met het overgebleven beslag.
Schep de warme appelstukjes naast/op de kaiserschmarrn, bestuif royaal met poedersuiker en dien direct op. Je maakt de beleving helemaal af door er een lekkere Alto Adige dessertwijn bij te serveren.Eet smakelijk!
Tips:
Geef de kaiserschmarrn eens een twist door wat kaneelpeoder, kardemom of bijvoorbeeld speculaaskruiden door het beslag te mengen.
Ook koud smaken kaiserschmarrn goed. Je kunt ze dus prima tevoren klaarmaken en meenemen voor een picknick. Verpak de gebakken appels in een apart bakje en bestrooi het geheel op het laatst met poedersuiker.
Niet alleen lekker als toetje. Ook als 4-uurtje of fijne lunch -in het winterse zonnetje- smaken kaiserschmarrn het goed.