Zonder knoeien perfect uitgeharde en glanzende chocolade creaties maken. Ik leg het je uit!
Hoeveelheid: 1portie perfect gesmolten chocolade
Ingrediënten:
chocolade drops, gallets of gehakte chocoladerepen
Aan de slag:
Breek of hak de chocolade indien nodig en doe ⅔ in een glazen schaal. Plaats de schaal op een pannetje met een laagje water erin en verwarm au bain-marie. Let erop dat de bodem van de schaal niet het water raakt. Het water in de pan hoeft niet aan de kook te komen, zolang het maar heet is smelt de chocolade in de schaal erboven echt wel. Roer geregeld zodat de chocolade langzaam en gelijkmatig smelt.Tip: Zorg ervoor dat de schaal de pan goed afsluit zodat er geen codens in de chocolade terecht kan komen.Tip: Een kernthermometer is handig maar niet persé noodzakelijk. Ik heb het ook heel lang zonder gedaan, ging prima.
Als de chocolade goed gesmolten en mooi vloeibaar is (net boven de 45ºC) neem je de schaal van het pannetje. Roer de overgebleven stukjes chocolade in 3-4 porties door de warme chocolade. Roer rustig tot alles weer mooi glad en gesmolten is voordat je nieuwe chocolade toevoegt. Voorkom dat je luchtbelletjes in de chocolade roert.
Zodra de chocolade de juiste temperatuur heeft (zie het overzicht in de tips) ben je klaar om de chocolade verder te verwerken. Als je het heel secuur wilt aanpakken koel je de chocolade terug tot 27ºC om daarna de massa te verwarmen tot de juiste verwerkingstemperatuur.Onderstaand heb ik een video bijgevoegd waarin je ziet hoe je heel gemakkelijk mooie en decoratieve chocolade blaadjes maakt met de getempereerde chocolade. Of maak er net zoals ik Rolo's mee.Succes!