Spoel de linzen goed met koud stomend water en breng in een klein pannetjes samen met het water op. Laat 15-20 minuten koken tot je een mooie linzenpuree hebt. Laat afkoelen. De puree is in het begin waarschijnlijk nog wat aan de natte kant maar dat is niet erg. Tijdens het afkoelen nemen de linzen de rest van het vocht op. Tip: Check voor alle zekerheid tussendoor af en toe of de linzen niet droogkoken en voeg indien nodig wat extra water toe.
Eenmaal afgekoeld roer je er de verse kruiden, het paprikapoeder, het citroensap, de olijfolie en een flinke snuf zout door. Proef en breng eventueel extra op smaak. Roer er het losgeklopte ei door en tot slot ¾ van de geitenkaas pearls. De baksoda voeg je pas vlak voor het bakken van de wafels toe anders gaat de werking ervan verloren.
Voor de wafelsoor de paddenstoelenmix:
Maak eventueel met een droge de doek de paddestoelen schoon en snij in stukken. Snij de gedroogde tomaten (echt die gezouten lerenlapjes en niet de halfdroge tomaatjes )in dunne reepjes en maak de sjalotjes schoon. Snij de sjalotjes in partjes.
Verwarm wat olijfolie, roomboter of ghee in een koekenpan en fruit daar de sjalotjes in aan. Laat lichtjes kleuren, voeg de gedroogde tomaatjes en gesneden paddestoelen toe. Laat op een zachte pit rustig slinken. Bestrooi met wat zout en peper en roer zo nu en dan even om.
Terwijl de paddestoelen slinken roer je de baksoda door de linzenpuree en bak je de wafels. Schep hiervoor steeds 2 bolletjes linzenpuree in het voorverwarmde wafelijzer en bak de wafels. Indien nodig smeer je de wafelplaten tevoren in met een beetje roomboter, olijfolie of ghee. Bak in totaal 6 wafels.
Opmaken van het gerecht:
Plaats een wafel op een bord, schep er ⅓ tot ½ van de paddenstoelen mix bij, verdeel het restant van de geitenkaas pearls erover en bestrooi met peterselie. Serveer direct en zet er het potje Fleur de Sel erbij en een schaaltje met de overgebleven wafels.Eet smakelijk
Tips:
Liever een sausje erbij? Roer dan wat kruidenroomkaas door de paddenstoelen en je hebt een heerlijk roomsausje.