Gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te bereiden is. Ideaal als doordeweekse maaltijd.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
100grorzo (ook wel risoni genoemd)
500grverse pastasaus
1bliklinzen (310 gr)
2tenenknoflook
1winterwortel
1rode puntpaprika
1ui
gehakte (krul)peterselie
geraspte kaas, bijvoorbeeld parmezaan
olijfolie
Aan de slag:
Snij de wortel in de lengte 2x doormidden tot kwarten en snij vervolgens in stukjes. Snij de paprika ook in stukjes en de ui in partjes. Doe samen met de knoflook -in het schilletje- in een ovenschaal, drizzel er wat olie over, hussel snel even door elkaar en plaats in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Rooster de de groente gedurende 30 minuten.
Breng in een ruime pan de pastasaus aan de kook, strooi de orzo erin en kook -met de deksel op de pan- gaar. Kijk op de verpakking hoe lang de orzo nodig heeft. Veelal een minuut of twaalf.
Ondertussen open je het blik linzen, giet het leeg in een zeef en spoel met koud water af. Laat de linzen goed uitlekken.
Als de orzo klaar is schep je er de linzen en geroosterde groente door. Van de knoflook verwijder je het schilletje, snij fijn en roer door de pasta heen.
Schep de orzo met linzen en geroosterde groente op borden en garneer met peterselie en gerastpte kaas.Eet smakelijk.