Heerlijk gerecht uit de Surinaams-Hindoestaanse keuken van kip, ei en aardappels in saus en geserveerd met plat brood.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
350grkipdijfilet
250grvastkokende aardappels, geschild
350grharicots verts
2eieren, hardgekookt
2uien, gesnipperd
3teentjesknoflook, fijngehakt
2eetlepelsroti kip massala, naar smaak (Faja Lobi)
½theelepel trassi trafasie (Faja Lobi)
2-4vellen roti (Faja Lobi)
kippenbouillon (blokje)
olijfolie
zout
Aan de slag:
Fruit ⅓ deel van de ui met ⅓ van de knoflook en een eetlepel roti kip massala in wat olie tot alles lekker begint te ruiken. Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom aan. Schep op een bord en herhaal met de helft van de overgebleven ui en knoflook, opnieuw een eetlepel roti kip massala en bak ditmaal de aardappels aan. Als de aardappels lekker zijn aangebakken doe je het kipmengsel terug in de pan, schenk er wat kippenbouillon bij en voeg de trassi trafasie toe. Laat zachtjes stoven tot alles bijna gaar is. Het is lekker als de saus een beetje inkookt maar het moet ook zeker niet te droog en dik worden. Hou de saus dus in de gaten en voeg steeds een beetje water of kippenbouillon toe.
Als de kip en de aardappels vrijwel gaar zijn proef je de saus, breng indien nodig op smaak met wat zout en leg de eieren in de saus om mee te warmen.
Fruit nu in een koekenpan de overgebleven ui en knoflook in een scheutje olie tot de geuren vrijkomen, bak de haricots verts even mee en schep er een paar lepels saus van de kip en aardappels bij. Voeg wat extra water toe en smoor gaar.
Warm ondertussen de roti op volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveer de saus gevuld met kip, aardappels en eieren samen met de haricits verts en geef er de warme roti bij.Eet smakelijk!
Tips:
Kan je geen kousenband krijgen gebruik dan sperziebonen of haricots verts.