Verrassend van smaak door wortel en gember. De topping van gebakken appeltjes maakt het helemaal af.
Hoeveelheid: 10pancakes
Ingrediënten:
2eieren
100grhavermout
1rijpe banaan
stukje verse gember, geraspt
50grgeraspte of julienne gesneden wortel
80-100mlwater, melk, rijstmelk
koolzaadolie met botersmaak (Brassica)
Voor de garnering:
appel, in stukjes gesneden
kaneelpoeder
Soof siroop (wortel, gember en appel-smaak)
Aan de slag:
Stamp de havermout in een vijzel tot havermeel.
Prak de banaan en roer samen met de geraspte gember, wortel en eieren los. Meng dan het havermeel en een klein scheutje olie erdoor en verdun het beslag naar keuze met water (rijst)melk.
Verhit wat olie in een koekenpan of blini pannetje, giet er een juslepel beslag, spreidt uit tot een dik en rond pannenkoekje van ø 9 cm en bak de eerste zijde goudbruin. Keer de pancake en bak de andere zijde ook gaar en bruin. Leg op een bord en herhaal tot je alle pancakes hebt gebakken.
Meng ondertussen de appelstukjes met een klein beetje kaneelpoeder en bak in een ander koekenpannetje tot ze lekker warm en zacht zijn.
Maak twee kleine stapeltjes pancakes, garneer met gebakken appelstukjes en schenk er de soof siroop over. Serveer direct.Eet smakelijk!