Heerlijk fris door het verse fruit en de ijsblokjes. Perfect om van te genieten tijdens zwoele zomeravonden.
Hoeveelheid: 1karaf
Ingrediënten:
500mlwitte wijn, bijvoorbeeld Viñas del Vero Luces
250ml(bruis)water
30mlSoof citroen, munt & appel siroop
schijfjes en stukjes zomerfruit*
paartakjesmunt
ijsblokjes
*ik gebruikte nectarine, perzik, appel, ananas en citroen
Aan de slag:
Giet de wijn en siroop in een karaf en roer even door om de siroop op te lossen.
Voeg het fruit en wat munt toe en laat een paar uur in de koelkast trekken.
Voeg vlak voor gebruik het water en de ijsblokjes toe. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra siroop.
Serveer de witte sangria in mooie glazen. Geef er eventueel een schaaltje met fruit bij zodat je naar smaak extra fruit kunt toevoegen.Proost!
Tips:
Naar keuze kan je een scheut rum, cointreau of triple sec aan de witte sangria toevoegen. Zelf vind ik dat niet nodig, smaakt zo al goed genoeg. Daarbij drink ik liever een glaasje extra dan dat ik het vanwege het alcoholpercentage bij 1 of 2 glazen laat.