Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn
Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
75grparelcouscous
1courgette
1rode paprika
1rode ui
1blikjetonijn*, uitgelekt
1klein blikjemaïs of groentemix, uitgelekt
aioli
olijfolie
herbamare
oregano
Aan de slag:
Was de courgette en paprika en snij in stukken. Maak de rode ui schoon en snij in partjes. Verspreid de groente over een bakblik, strooi er wat oregano over en besprenkel met olijfolie, hussel goed om en plaats in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Rooster gedurende 30 minuten, hussel af en toe om en neem dan uit de oven.
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar en laat afkoelen.
Schep wat aioli door de parelcouscous, voeg vervolgens de geroosterde groente toe en schep nogmaals door elkaar. Proef en breng op smaak met herbamare.
Schep de salade in een schaal of verdeel over de borden, verdeel de mais en tonijn erover en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Extra lekker met stukken toast en verse pesto erbij.
Strooi vlak voor het serveren eens wat grof zeezout over de salade. Die knisperende zoutkristallen geven echt een bijzondere smaaksensatie.
Voor de tonijn gebruikte ik een blikje con limone e pepe nero van Rio Mare. Echt een aanrader! de citroen en zwarte peper maken de tonijn heel fris van smaak.