Makkelijke en snel te bereiden stamppot. Lekker kruidig door de rucola, de frisse tomatensalsa maakt het helemaal af.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
Voor de zomerse stamppot:
500grgeschilde aardappels, iets kruimig
75grrucola
2blended worsten met oesterzwam
scheutvolle melk
klontjeroomboter
Voor de tomatensalsa:
2grote tomaten
1teentje knoflook
olijfolie
zout, zwarte peper
Voor de garnering:
krokant gebakken salieblaadjes
Aan de slag:
Voor de tomatensalsa:
Was de tomaten, snij doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met een scheut olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper.
Voor de zomerse stamppot en worst:
Braad de worsten in wat roomboter gaar en goudbruin.
Snij ondertussen de aardappelen in stukjes, kook gaar en stamp samen met wat melk en een klontje roomboter tot puree. Schep de rucola door de puree.
Schep de rucolastamppot op twee borden, schep er de tomatensalsa naast en leg tot slot op elk bord een worst. Serveer direct.Eet smakelijk!