Heerlijk fris-zoete curd die je doet denken aan tropische eilanden. Gebruik als taartvulling, in tartelettes op meringue of in Eton mess.
Hoeveelheid: 1pot
Ingrediënten:
150gruitgelekte schijven ananas (blikje op sap)
120grdikke kokosmelk
3eieren, maat M
4eetlepels citroensap (60 ml)
60grroomboter
100grsuiker
1eetlepel maizena
Aan de slag:
Snij de ananas in blokjes en doe samen met de kokosmelk in een blender of hakmolentje van een staafmixer. Meng tot een gladde puree en schep 225 gr moes in een pannetje. De rest kan je lekker opsnoepen.
Roer de maizena los met een beetje moes. Zorg dat de maizena echt volledig is opgelost en er geen klontjes in de moes zitten. Wordt het papje iets te dik, voeg dan een drupje water toe.
Voeg de suiker samen met de eieren en het citroensap toe aan de moes in het pannetje en roer goed. Voeg de boter toe en verwarm het mengsel zachtjes zodat de boter smelt, zet de pit iets hoger en breng rustig aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken Als het mengsel enigszins gebonden is voeg je de aangemaakte maïzena al roerend toe. Laat nog even door pruttelen zodat de maïzena goed kan binden en geen droge smaak achterlaat. Giet de piña colada curd in een pot en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.Eet smakelijk!
Tips:
Voor een steviger curd kan je eventueel op het laatst een geweekt blaadje gelatine oplossen in de hete curd.
Smeer eens wat piña colada curd op een stuk vers knappend stokbrood, Je weet niet wat je proeft!
Voor tropische petit fours: vul een vierkante chocolade taartbodem met een royale laag piña colada curd, besmeer de bovenzijde met wat curd, snij in stukken en plaats op elke petit four een stukje ananas en een chocolaatje.