Gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te preppen is. Extra lekker met wat knoflook yoghurt erbij.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
100grrode linzen couscous
100ml(groente)bouillon
500grpompoen, in blokjes
1grote rode ui
sap ½ citroen
10blaadjes verse salie
200 grhalloumi
kruiden: bijvoorbeeld vadouvan of ras el hanout
olijfolie
Voor de knoflook yoghurt:
Griekse yoghurt
verse knoflook, geperst
zout
Aan de slag:
Maak de ui schoon en snij in partjes. Doe samen met de blokjes pompoen en salieblaadjes in ruime ovenschaal of gebruik een bakplaat. Giet er lekker wat olie over, bestrooi met kruiden en hussel door elkaar. Plaats in het midden van een op 210ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep af en toe om zodat alles gelijkmatig gaart en bak in ± 35 minuten zacht en gaar.
Breng ondertussen de bouillon aan de kook en giet over de rode linzen couscous. Dek de schaal af en laat de bouillon rustig intrekken.
Neem de groente uit de oven en besprenkel met het citroensap. Laat rustig afkoelen en roer de couscous vast even los.
Maak een knoflooksausje van Griekse yoghurt, verse knoflook en wat zout.
Snij de halloumi in plakjes, blokjes of frietjes en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie goudbruin.Tip: zet de pit vooral niet te hoog. Zo krijgt het vocht de tijd om te verdampen en worden de stukjes halloumi rustig aan goudbruin en krokant.
Doe de couscous en pompoen samen in een schaal, schep voorzichtig om en garneer met de halloumi. Serveer met de knoflook yoghurt.Eet smakelijk!
Tips:
Deze maaltijd is zowel warm als koud erg lekker. Ideaal dus om mee te nemen naar je werk als lekkere en gezonde lunch.