Licht spicy bonbons. Heerlijk zacht en romig met het lichte bittertje van pure chocolade.
Hoeveelheid: 1schaal vol truffels
Ingrediënten:
200grpure chocolade
190grslagroom
10grroomboter
7,5mltabasco (1½ theelepel)
6teentjes zwarte knoflook
1theelepel kaneelpoeder
2eetlepels cacaopoeder
Aan de slag:
Doe de slagroom in een pannetje en verwarm zachtjes.
Wrijf met een lepel de teentjes zwarte knoflook op een bord fijn. Schep er 2-3 eetlepels slagroom bij zodat er een zachte pasta ontstaat. Voeg toe aan de slagroom en laat, met de deksel op de pan, een minuut of tien zachtjes trekken. Let op dat je de slagroom niet laat koken.
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een schaal. Neem de slagroom van de pit, controleer dat het echt niet kookt (ideaal is een temperatuur van rond de 85ºC) en giet over de chocolade. Laat even staan, voeg de tabasco toe en roer zachtjes tot alle chocolade is opgelost en je een egale ganache hebt. Als de ganache handwarm is (± 35ºC) voeg je de roomboter toe en roer je de ganache door tot de roomboter is opgelost. Stort de ganache in een met bakpapier bekleed bakblik en laat gedurende 3 uur op kamertemperatuur opstijven. Zet dan in de koelkast en laat nogmaals een aantal uur opstijven.
Meng in een platte schaal de cacao en kaneel.
Neem de ganache uit het bakblik en snij in blokjes. Rol de blokjes door het cacao/kaneel mengsel en leg op een schaal. Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast.Eet smakelijk!
Tips:
Voor een steviger truffel gebruik je minder slagroom.
Door te variëren met de hoeveelheid zwarte knoflook en tabasco kan kan je de smaak helemaal naar eigen hand zetten.
Voor een licht gerookt accent gebruik je Tabasco chipotle, voor een mildere smaak gebruik je groene tabasco.
Zwarte knoflook is inmiddels verkrijgbaar van verschillende merken. Dit keer gebruikte ik de gepelde biologische teentjes zwarte knoflook van Floky.