Smakelijke en feestelijke amuse waar je indruk mee maakt. Makkelijk voor te bereiden.
Hoeveelheid: 1plateau vol amuses
Ingrediënten:
Voor de bladerdeeg lepeltjes:
(roomboter) bladerdeeg
1ei
zout
Voor de avocadocrème
1avocado
vers citroensap
enkele druppels worcestershire sauce
zout, peper
Voor de krabsalade:
200grnoordzeekrab of surimi
1½eetlepel mayonaise
1½eetlepel griekse yoghurt
enkele druppels worcestershire sauce
zout, peper
Aan de slag:
Voor de bladerdeeg lepeltjes:
Steek met een steker lepeltjes uit het bladerdeeg en leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat.Tip: Afhankelijk van de maat van de uitsteker gebruik je plakjes diepvries bladerdeeg of een rol vers bladerdeeg.
Klop het ei met een snuf zout los en bestrijk de lepels ermee, plaats de lepels in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een taartrooster
Voor de avocadocrème:
Pureer de avocado met een vork, blender of hakmolentje van een staafmixer.
Breng op smaak met citroensap, paar druppels worcestershire sauce, zout en peper.
Voor de krabsalade:
Pluk de krab of surimi uit elkaar. Bij gebruik van surimi is het handig de sticks te halveren en vervolgens met onder lichte druk over een snijplank te rollen. De sticks vallen dan vanzelf in dunne sliertjes uiteen.
Meng met de mayonaise, yoghurt en worcestershire sauce. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Opmaken van de amuses:
Leg op elk lepeltje een toefje avocadocrème en top af met wat krabsalade. Leg de lepels op een mooie schaal en de amuses zijn klaar om te serveren.Eet smakelijk!
Tips:
Krabsalade van echte Noordzeekrab is heerlijk maar ook behoorlijk aan de prijs. Surimi is een goedkoop en lekker alternatief voor krab. Het is gemaakt van witvis en komt van origine uit Japan. De sticks zijn volop verkrijgbaar in de supermarkt en vaak ook MSC-gecertificeerd. Zeker in de dure decembermaand vind ik surimi prima en koop ik geen dure krab.
Wellicht hou je wat krabsalade over. Gebruik dat lekker op een broodje voor tijdens de lunch.