Lekker lunchgerecht dat je snel om tafel hebt staan. Vers brood, wat te drinken en genieten maar...
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2eieren
1sjalotje of kleine ui, gesnipperd
handje verse oesterzwammen
krulpeterselie, fijngehakt
scheutje melk
olie
zout, peper
Voor het serveren:
2bolletjes
handje rucola
Aan de slag:
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daar zachtjes de sjalot in aan.
Snij ondertussen de oesterzwammen in repen. Wanneer het sjalotje voldoende is gefruit voeg je de reepjes oesterzwam toe en bestrooi met wat zout en peper. Laat rustig stoven tot de oesterzwammen zacht en geslonken zijn.Tip: mocht je net als ik gedroogde oesterzwammen hebben week ze dan even in het water, knijp het vocht eruit en snij in reepjes.
Roer de eieren los met een scheutje melk. Strooi wat gehakte peterselie over het paddestoelen-mengsel en giet de eieren erbij. Bak de omelet rustig gaar.Tip: In plaats van één grote kan je ook twee kleine omeletjes bakken zoals ik deed.
Snij de broodjes open, beleg met omelet en verdeel de rucola erover. Leg de bovenkanten terug op de broodjes en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Maak de broodjes extra lekker door ze te besmeren met een fris sausje van losgeroerde mayo, volle yoghurt, fijne mosterd en een paar druppels azijn.