Vegetarisch, makkelijk te maken en het smaakt fantastisch. Slechts 4 ingrediënten, echt eens maken!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
500grpastinaken
200grfeta
20grpeterselie
60grhazelnoten
olijfolie
Aan de slag:
Was de pastinaken, droog af en snij en dunne repen. Snij hiervoor de pastinaken doormidden en snij de helften nog eens doormidden. Afhankelijk van de grootte van de pastinaken halveer je de stukken nog 1 of 2x. Wrijf de pastinaak in met olijfolie, leg in een ovenschaal en plaats in het midden van een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Rooster de pastinaken 40 minuten.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.
Hak de peterselie fijn, meng met de noten, verkruimel de feta erbij en meng met een flinke scheut olijfolie.Tip: Pascale brengt het mengsel nog op smaak met zout en peper. Ik vind de feta al zout genoeg en heb het lekker zo gelaten.
Neem de pastinaken na 40 minuten uit de oven, verdeel het feta-kruiden-notenmengsel erover en zet de schaal nog eens 5 minuten in de oven.
Serveer de pastinaak met feta, peterselie en noten rechtstreeks uit de oven.Eet smakelijk!
Tips:
Pascale gebruikt in het recept 300-400 gr pastinaak. Ik gebruikte 500 gr en zou een volgende keer denk ik zelfs 600 gr pastinaak gebruiken. Tijdens het roosteren slinken ze flink. De hoeveelheid noten, peterselie en feta is prima, daar verander ik niets aan.