Makkelijk te maken en smaakvolle yoghurtdip voor bij de borrel, BBQ of Midden-Oosterse maaltijd.
Hoeveelheid: 1schaal
Ingrediënten:
500grvolle yoghurt
½theelepel zout
Voor de garnering:
harissa
olijfolie
zwart en wit sesamzaad
Extra benodigdheden
kaasdoek
zeef
pan
Aan de slag:
Bekleed de zeef met kaasdoek en hang in een passende maat pan.
Roer het zout door de yoghurt en schenk in de met kaasdoek beklede zeef. Plaats de deksel op de pan, zet het geheel in de koelkast en laat gedurende 8 uur of een hele nacht uitlekken.
Schep de labneh uit het kaasdoek, spreid uit over een bordje en garneer met de harissa. Giet er nog wat olijfolie over en top af met sesamzaad. Serveer met rauwkost en wat vers plat brood, Turks brood of stokbrood.Eet smakelijk!
Tips:
Varieer met de garnering zodat je steeds weer een ander dip hebt.