Borrel in Spaanse sferen met een fijne plank vol kabeljauw met serranoham en arrabiata saus, tonijnsalade en knoflookgarnalen.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
Voor de vispakketjes:
250grkabeljauwhaas
80grserranoham (8 plakken)
arrabiata pastasaus, ik gebruikte LeQrs (biologisch)
16zwarte olijven
Voor de knoflookgarnalen:
32cocktailgarnalen
4tenen knoflook, uitgeperst
paar takjes peterselie
Voor de tonijnsalade:
1blikje John West for salads, tonijn met zongedroogde tomaat
10groene olijven
Extra benodigdheden:
vers stokbrood
cocktailprikkers
borrelplank
schaaltjes
olijfolie
Aan de slag:
Voor de tonijnsalade:
Snij de olijven in stukjes en meng met de tonijn. Schep de helft in een schaaltje en gebruik de andere helft om alvast een aantal plakjes stokbrood mee te besmeren.
Voor de vispakketjes:
Snij de plakken ham in de lengte doormidden.
Spoel de kabeljauw onder koud stromend water en dep goed droog. Snij in 16 stukken, smeer rijkelijk in met de arrabiata saus en omwikkel met de repen serranoham.
Verhit lekker wat olijfolie in een steelpannetje en bak de vispakketjes rondom gaar en bruin.
Leg op elk stukje vis een zwarte olijf en steek er een prikker in. Leg in schaaltjes of rangschik op de borrelplank.
Voor de knoflookgarnalen:
Verwam in de olijfolie die over is van de vispakketjes de uitgeperste knoflook en bereid de garnalen volgens de aanwijzingen van mijn recept voor knoflookgarnalen
Schep de garnalen in schaaltjes.
Plaats alle hapjes op de borrelplank en serveer met extra olijven, gesneden stokbrood en natuurlijk een lekker glas Spaanse witte wijn.Eet smakelijk!