Verfrissende Italiaanse koffieshake met een mooie schuimlaag en een lekkere scheut amaretto erin. Leuk om te maken, nog leuker om te drinken.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2kopjesespresso’s
40mlamaretto
suiker, naar smaak
Extra benodigdheden:
ijsblokjes
cocktailshaker of ruime jampot
Aan de slag:
Voeg de amaretto en espresso samen en zoet naar smaak. Maak het vooral iets zoeter dan je eigenlijk wilt. Door de ijsblokjes wordt de shakerato koud en neemt de zoete smaak af.
Doe wat ijsblokjes in de shaker, schenk de helft van het koffiemengsel erbij, sluit de shaker en shake gedurende 10-15 seconden.Tip: heb je geen shaker gebruik dan net als ik heb gedaan een jampot. Zo zie je ook gelijk of je al een mooie schuimlaag hebt.
Schenk de shakerato in een mooi glas, let daarbij op dat je de ijsklontjes in de shaker laat zitten. Maak de tweede en serveer direct.Proost!
Tips:
Des te beter je het shaken onder de knie krijgt des te dikker en romiger de schuimlaag wordt. Goed oefenen dus.