Snel te maken poké bowl met gerookte zalm, rivierkreeftjes, basmati rijst, avocado, rauwkost en een fijne Japanse dressing. Lekker en gezond!
Hoeveelheid: 2poké bowls
Ingrediënten:
100-120grbasmati rijst
100grgerookte zalmblokjes
100grrivierkreeftjes
½avocado
wakamé
stukje komkommer, in blokjes
handje julienne wortels
Saitaku poké sushi and salad sprinkle
2handjes jonge bladsla
Voor de dressing:
2eetlepels gembersiroop
2teentjes zwarte knoflook, in stukjes gesneden
1eetlepel Kikkoman sojasaus
Aan de slag:
Kook de basmati rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat afkoelen.
Doe de gembersiroop samen met de sojasaus en de in stukjes gesneden zwarte knoflook in het hakmolentje van je staafmixer. Draai in enkele minuten tot een mooie dressing.
Verdeel de jonge bladsla over 2 diepe borden of kommen, schep de rijst erop en rangschik de overige ingrediënten netjes over de rijst.
Verdeel wat Saitaku salad sprinkle over de poké bowls. Naar keuze verdeel je de dressing nu al over de bowls of dien op met een schenkkannetje dressing erbij.Eet smakelijk!
Tips:
Deze dressing is ook erg lekker bij sushi. Net even iets milder en smaakvoller dan sojasaus.