Wortelsoep met verse gember

Wortelsoep met verse gember

Heerlijk vullende soep met het zoete van wortel, het verwarmende van verse gember en de subtiele smaken van vadouvan kruiden.
Direct naar het recept

Onlangs lunchte ik met Anne-Marie bij Pluk! Den Haag. Zij kwam er vaak toen haar zoon nog klein was en dat begrijp ik helemaal. Met een kinderboerderij, moes-, fruit- en heemtuin, een winkel èn een lunchroom is het een fantastische plek om een paar uur door te brengen. Via een soort bospad tussen twee huizenblokken door kom je bij Pluk! en onmiddellijk waan je je buiten de stad. Omgeven door water, groen en dieren is het heerlijk onthaasten van de hectiek van alle dag. Terwijl wij uitgebreid bijkletsten genoten we van een heerlijke wortelsoep met gember en een snee brood met gesmolten kaas en gekarameliseerde uien.

Eenmaal thuis vertelde ik Michel, geboren Hagenees, enthousiast over Pluk! Den Haag. Wij gaan er binnenkort gezellig samen lunchen. Benieuwd wat voor daghap ze dan hebben. Stiekem hoop ik op de wortel gember soep want die was me toch een partij lekker. Volgens mij heb ik in het winkeltje potten zien staan die je kunt kopen voor thuis. Ideaal maar ik woon niet om de hoek dus helaas, ik moet zelf aan de slag. En dus maakte ik mijn eigen variant van de soep, het recept staat hieronder. Heb jij weleens wortelsoep gemaakt? Echt een aanrader dus zeker doen.

Wortelsoep met verse gember - Heerlijk vullende soep met het zoete van wortel, het verwarmende van verse gember en de subtiele smaken van vadouvan kruiden.

Wortelsoep met verse gember

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 500 gram winterwortel
  • 100 gram zoete aardappel, geschild
  • 1 cm verse gember, geraspt inclusief sap
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • ½ eetlepel vadouvan kruidenmix
  • 1 liter bouillon, smaak naar keuze
  • kokosroom
  • zout, peper
  • olie

Voor het opdienen:

  • sesamzaad, bruin en zwart
  • handje julienne gesneden wortel
  • peterselie, fijngehakt

Aan de slag:

  • Was de wortels en snij samen met de aardappel in dunne plakjes.
  • Fruit de ui glazig in wat olie en voeg dan de knoflook, gember en vadouvan toe. Als alles lekker begint te ruiken voeg je de wortel en aardappel toe en gaar even mee. Schenk de bouillon erbij en laat op een lage pit rustig koken tot alles zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer, voeg naar smaak kokosroom toe en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Leg wat julienne gesneden wortel in de soepkommen, schep er de soep over de wortelsreepjes en bestrooi met wat sesamzaad en gehakte peterselie. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Serveer de wortelsoep met een snee vers gebakken brood en wat salade erbij en je hebt een complete maaltijd.
  2. Serveer de soep extra feestelijk door er een paar druppels kokosroom in de druppelen en er met een satéprikker een mooie cirkel door te trekken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Heel erg lekkere soep, de gember en het sesamzaad geven er net dat beetje extra aan. Verder is de kleur heel mooi en de groene peterselie en het sesamzaad maken het dan af.

    1. Dank je wel Hilde, fijn dat de soep goed heeft gesmaakt. Ja die kleurtjes zijn zo gezellig. De groene peterselie en de spikkels van het sesamzaad maken het echt een vrolijk geheel.