Wortelsalade - Recept voor 2 soorten wortelsalade: wortel met gember en coleslaw.

Wortelsalade

Recept voor 2 soorten wortelsalade: wortel met gember en coleslaw.
Direct naar het recept

Groente is gezond en lekker maar vind ik niet altijd even feestelijk. Als aternatief serveer ik graag een extra salade. Ik kies dan bijvoorbeeld voor een groene salade van jonge bladsla gecombineerd met een wortelsalade.

Vandaag dus wortelsalade. En niet één, maar twee varianten. Een wortelsalade met gember en een basis coleslaw. Beide salades zijn makkelijk en snel te maken. De basis coleslaw is zo al heel lekker maar kan ook naar smaak worden aangekleed met ui, rozijntjes, appel of bijvoorbeeld walnoot.

Wortelsalade - Recept voor 2 soorten wortelsalade: wortel met gember en coleslaw.

Wortelsalade

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

Wortel-gember salade:

  • 300 gr julienne wortel
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2-3 eetlepels heel fijngehakte bolletjes stemgember
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1,5 eetlepel gembersiroop, uit de pot van de gemberbolletjes

Voor de coleslaw:

  • 200 gr witte kool
  • 100 gr julienne wortel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels citroensap
  • eetlepel honing
  • zout
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

Voor de wortel-gember salade:

  • Roer de mayonaise, stemgember, citroensap en gembernat door elkaar.
  • Doe de wortel in een schaal en roer het grootste deel van de saus erdoor. Proef en breng naar behoefte op smaak met het laatste beetje saus.

Voor de coleslaw:

  • Roer de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, citroensap, honing en iets zout door elkaar.
  • Snij de witte kool in heel fijne reepjes. Dit gaat heel makkelijk op een rasp of mandoline.
  • Voeg de julienne wortel toe aan de witte kool en roer de saus door de salade.
  • Naar smaak kan je de salade extra aankleden met heel dun gesneden ui, rozijntjes, fijn gesneden appel of gehakte walnoot.
  • Laat de smaken zeker een paar uur intrekken voor het serveren.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept