Witte sangria - Heerlijk fris door het verse fruit en de ijsblokjes. Perfect om van te genieten tijdens zwoele zomeravonden.

Witte sangria

Heerlijk fris door het verse fruit en de ijsblokjes. Perfect om van te genieten tijdens zwoele zomeravonden.
Direct naar het recept

Tinto de verano, sangria en witte sangria, het zijn allemaal Spaanse drankjes die volop worden gedronken tijdens de zomermaanden. Zeker op een zwoele zomeravond of een feestje in de tuin is zo’n drankje erg lekker. Maar het verschil of juist de overeenkomsten ertussen wist ik eigenlijk niet. Ik zocht het uit en tja, een eenduidig antwoord heb ik niet echt kunnen vinden. Wat blijkt, in Spanje heeft zo ongeveer elke familie zijn eigen recept en voorkeuren.

Tinto de verano vs sangria

De grote overeenkomst tussen de drankjes is dat er wijn in gaat. In tinto de verano en sangria gaat rode wijn in witte sangria witte wijn of cava. De wijn wordt gemixt met frisdrank en flink wat ijsblokjes. Bij sangria gaat er vervolgens nog het nodige zomerfruit in het karaf en naar keuze een flinke scheut sterke drank. Bij tinto de verano wordt er meestal niet meer dan een paar schijfjes sinaasappel toegevoegd. Omdat smaken verschillen zijn er inmiddels zoveel recepten in omloop dat de drankjes soms heel erg op elkaar lijken. Ach, what’s in a name. Zolang ze maar lekker zijn toch?

Voor de sangria van vandaag gebruikte ik een fles witte Viñas del Vero Luces. Een frisse fruitige wijn met tonen van perzik en citrusfruit. Ideaal om te gebruiken ik een fruitige witte sangria als je het mij vraagt. Omdat ik niet zo van de frisdrank ben mixte ik de wijn met bruiswater en bracht het op smaak met citroen, munt & appel siroop van Soof Drinks. Deze siroop is gemaakt van puur fruit zonder suikers of zoetstoffen en dat proef je direct. Omdat ik ook schijfjes citroen, appel en munt toevoeg aan de witte sangria is het gelijk een mooie smaakversterker.

Witte sangria - Heerlijk fris door het verse fruit en de ijsblokjes. Perfect om van te genieten tijdens zwoele zomeravonden.

Witte sangria

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 karaf

Ingrediënten: 

  • 500 ml witte wijn, bijvoorbeeld Viñas del Vero Luces
  • 250 ml (bruis)water
  • 30 ml Soof citroen, munt & appel siroop
  • schijfjes en stukjes zomerfruit*
  • paar takjes munt
  • ijsblokjes
  • *ik gebruikte nectarine, perzik, appel, ananas en citroen

Aan de slag:

  • Giet de wijn en siroop in een karaf en roer even door om de siroop op te lossen.
  • Voeg het fruit en wat munt toe en laat een paar uur in de koelkast trekken.
  • Voeg vlak voor gebruik het water en de ijsblokjes toe. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra siroop.
  • Serveer de witte sangria in mooie glazen. Geef er eventueel een schaaltje met fruit bij zodat je naar smaak extra fruit kunt toevoegen.
    Proost!

Tips:

Naar keuze kan je een scheut rum, cointreau of triple sec aan de witte sangria toevoegen. Zelf vind ik dat niet nodig, smaakt zo al goed genoeg. Daarbij drink ik liever een glaasje extra dan dat ik het vanwege het alcoholpercentage bij 1 of 2 glazen laat.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat toegestuurde producten (siroop, witte wijn).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept