Winterse stoofschotel - Eénpansgerecht van rundvlees, knolselderij, wortel, ui en stukjes aardappel. Smaakt de volgende dag nog lekkerder!

Winterse stoofschotel

Eénpansgerecht van rundvlees, knolselderij, wortel, ui en stukjes aardappel. Smaakt de volgende dag nog lekkerder!
Direct naar het recept

Als kind vond ik een gestoofd runderlapje verschrikkelijk. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Ik kan er nu echt van genieten. Zowel van het maken als het eten ervan. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik op zondag een pan stoofvlees opzet. De heerlijke geur van kruidnagel en laurier geeft zo’n ouderwets huislijke sfeer.

Voor het gerecht van vandaag gebruik ik weliswaar geen laurier en kruidnagel maar door de mosterd gaat het toch heerlijk ruiken. En als aan het einde van de stooftijd de knolselderij erbij gaat, ruikt het helemaal lekker. En onder het mom dat ik toch echt moet proeven of alles wel op smaak is, eet ik stiekem al heel wat hapjes weg.

Winterse stoofschotel - Eénpansgerecht van rundvlees, knolselderij, wortel, ui en stukjes aardappel. Smaakt de volgende dag nog lekkerder!

Winterse stoofschotel

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 450 gr magere runderlappen
  • 400 gr schoongemaakte winterwortel
  • 300 gr schoongemaakte ui
  • 300 gr schoongemaakte knolselderij
  • 400 gr geschilde aardappel
  • 2 eetlepels fijne mosterd
  • bouillonblokje(s) (rundvlees)
  • water
  • boter
  • peper en zout

Aan de slag:

  • Snij de runderlappen in blokjes, smeer in met mosterd en bestrooi met peper en zout. Breng wat water aan de kook.
  • Smelt boter in een braadpan en schroei het vlees dicht. Verbrokkel een bouillonblokje boven het vlees en giet wat kokend water langs de rand van de pan bij het vlees zodat het in een flinke laag water/saus komt te liggen. Hussel alles nog eens goed door elkaar, doe de deksel op de pan en laat 1,5 uur zachtjes stoven. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit.
  • Snij de wortels in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
  • Halveer de uien en snij vervolgens in halve ringen.
  • Snij de knolselderij in kleine blokjes.
  • Als het vlees na 1,5 uur stoven lekker zacht begint te worden doe je de wortel, ui en knolselderij erbij. Laat nog eens 30 minuten stoven.
  • Snij ondertussen de aardappel in kleine blokjes en kook ze net gaar.
  • Doe de aardappel aan het einde van de 30 minuten bij de stoofschotel, schep alles goed door elkaar en laat nog heel even stoven. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper, zout of bouillonblokje.
    Eet smakelijk!

Tips:

Dit gerecht leent zich uitstekend om 1 of 2 dagen van tevoren klaar te maken en in de koelkast te bewaren tot gebruik.

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




4 reacties

  1. Noëla Van de Mergel schreef:

    dit probeer ik morgen – zaterdag zo heb ik genoeg voor zondag !!!
    ik laat het weten of het lekker was !!!
    groeten Noëla

    1. Beste Noëla, leuk te horen dat je deze stoofschotel gaat maken. Veel succes met maken en alvast eet smakelijk. Hoor graag of het in de smaak is gevallen!

  2. Marlene schreef:

    Weer een heerlijk recept! Ik heb het een dag van tevoren gemaakt en de volgende dag alleen nog opgewarmd terwijl ik visite had.

    Het is een goed vullend maar wel lekker licht recept. Ligt niet zwaar op de maag. Volgens mijn gast was het ook nog eens zeer verantwoord/geschikt voor diabetici, want weinig koolhydraten.