Whipped feta - Zilt, romig en toch ook fris van smaak: whipped feta is een fantastische dip voor op de borrelplank. Je wilt het proeven!

Whipped feta

Zilt, romig en toch ook fris van smaak: whipped feta is een fantastische dip voor op de borrelplank. Je wilt het proeven!
Direct naar het recept

Zilt, romig en toch ook fris van smaak: whipped feta is een fantastische dip voor op de borrelplank. Makkelijk te maken en af te toppen met wat je maar lekker vindt. Maak het snel en ontdek dat dit je nieuwe favoriet wordt.

Omdat ik nog wat rode pesto had staan gebruikte ik dat voor de topping. Beetje olijfolie, pijnboompitjes, basilicum en citroenrasp erover en je hebt een waanzinnige dip. Groene pesto, crispy chili olie, verse tuinkruiden, gesneden geroosterde paprika of ovengedroogde tomaatjes zijn ook heerlijk. Of wat denk je van gehakte nootjes met wat honing of agavesiroop. Laat je fantasie de vrije loop, bedenk wat je lekker vindt en ga aan de slag.

Whipped feta - Zilt, romig en toch ook fris van smaak: whipped feta is een fantastische dip voor op de borrelplank. Je wilt het proeven!

Whipped feta is makkelijk om te maken

Whipped feta of opgeklopte feta is super easy om te maken. Prak met een vork feta en Griekse yoghurt door elkaar en klaar ben je. Of je maakt het jezelf gemakkelijk met een hakmolentje. Ik pakte er mijn stekkerloze Tefal 5 Second Chopper bij.

Dat werkt heel eenvoudig. Vul de hakmolen, bedien met het trekkoord en in no-time heb je een luchtige en smeuïge whipped feta. Praktisch, duurzaam en overal te gebruiken. Door het compacte en doordachte formaat heb je achteraf weinig vaat. Ideaal als je snel nog even wat feta dip wilt maken.

Voor opgeklopte feta gebruik je het pureer hulpstuk. Dat zit standaard bij De Tefal 5 Second Chopper model K13210. Naast het pureer hulpstuk heeft dit model ook een multifunctioneel mesje, ijscrusher en (slagroom) klopper hulpstuk. Model K13204 is uitgerust met het multifunctioneel mes. De andere hulpstukken zijn naar behoefte los bij te bestellen.

Hoe gebruik je whipped feta?

Besmeer een boterham, pistolet of wrap royaal met opgeklopte feta, beleg met geroosterde groenten en wat sla en je hebt een heerlijke lunch. In een schaaltje of op een bord met toastjes, in stukken gesneden pita of naan en wat rauwkost erbij heb je een heerlijk borrelhapje of afternoon snack. Naar keuze serveer je de whipped feta naturel of top af met een topping naar keuze. Met vers stokbrood is het ook heerlijk bij een stevige maaltijdsoep. Weer eens wat anders dan stokbrood met (kruiden)boter.

Whipped feta - Zilt, romig en toch ook fris van smaak: whipped feta is een fantastische dip voor op de borrelplank. Je wilt het proeven!

Whipped feta

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 schaaltje

Ingrediënten: 

  • 150 gr feta
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • ½ citroen, zeste
  • ½ eetlepel olijfolie

Voor de garnering:

  • rode pesto
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • verse basilicum
  • citroenrasp
  • olijfolie

Keukengerei:

Aan de slag:

  • Breek of snij de feta in kleine stukjes en doe de feta samen met de Griekse yoghurt en citroenrasp in een hakmolentje en pureer tot een grove massa. Voeg dan de olijfolie toe en pureer tot een spread.
    Tip: ik gebruikte de 5 Second Chopper met het pureer hulpstuk. Heb je alleen het multifunctionele mesje dan gaat het daar ook prima mee.
  • Schep de opgeklopte feta op een bord of schaal. Maak met de achterkant van een lepel kuiltjes/sleuven in de feta spread. Garneer met rode pesto, pijnboompitjes en wat olijfolie. Maak af verse basilicum en citroenrasp. Serveer met toastjes, stokbrood, pitabroodjes en/of rauwkost.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Gebruik opgeklopte feta ook eens op een boterham of in een wrap. Beleg met geroosterde groenten en wat rucola of veldsla voor een heerlijke lunch.
  2. Voor de lekkerste whipped feta gebruik je echte Griekse yoghurt, dus niet yoghurt Griekse stijl. Echte Griekse yoghurt is dikker, steviger en smaakt beduidend veel voller.

Recept video:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Tefal, bevat een affiliate link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept