Watermeloen slush of granita
Gezonde, verantwoorde en erg lekkere variant van de bekende slush puppie. Dus zonder suiker en kleurstoffen!
Direct naar het recept
Kinderen zijn er gek op: slush of slush puppie: geschaafd ijs met felgekleurde siroop. Met warm weer zal het best heel verkoelend zijn maar al die felle kleurstoffen spreken mij echt niet aan. Ik maak liever een gezondere versie: watermeloen slush of granita. Mooi roze/rood van kleur, lekker van smaak èn puur natuur. Veel kinderen vinden watermeloen erg lekker dus ik denk dat ze deze slush ook heel lekker zullen vinden!
Omdat je watermeloen slush -ook wel granita genoemd- op twee manieren kan maken beschrijf ik ze beiden in onderstaand recept. Ga aan de slag en geniet!
Watermeloen slush of granita
Ingrediënten:
- 450 gr watermeloen
- optioneel: citroensap
Voor de garnering:
- takjes munt
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
Manier 1:
- Snij de watermeloen in kleine blokjes en leg in de vriezer voor tenminste een aantal uur.Tip: vries gelijk meerdere pakketjes watermeloen in zodat je zomers altijd wat op voorraad hebt.
- Haal de watermeloen uit de viezer en doe in een foodprocessor of blender. Voor een iets frissere smaak kan je eventueel wat citroensap toevoegen. Gebruik de ice-crush of ijsblokjes stand om de watermeloen fijn te hakken. Zijn de blokjes watermeloen stijf bevroren? Laat ze dan eerst ietsje zachter worden alvorens fijn te malen.
- Schep de slush in glazen, zet er rietjes in en garneer met wat munt.Eet smakelijk!
Manier 2:
- Maal, prak of snij de watermeloen klein. Schep in een bakje en leg in de vriezer en roer het mengsel elk half uur met een vork door tot de slush voldoende bevroren is.
- Schep de slush in glazen, versier met een rietje en wat munt.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Watermeloen leent zich ook heel goed om limonade van te maken.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Mmm heerlijk, ben dol op watermeloen!
De kleur, de smaak, echt een fantastisch stuk fruit inderdaad!