Watermeloen slush of granita - Gezonde, verantwoorde en erg lekkere variant van de bekende slush puppie. Dus zonder suiker en kleurstoffen!

Watermeloen slush of granita

Deel dit recept/artikel!

Kinderen zijn er gek op: slush of slush puppie: geschaafd ijs met felgekleurde siroop. Met warm weer zal het best heel verkoelend zijn maar al die felle kleurstoffen spreken mij echt niet aan. Ik maak liever een gezondere versie: watermeloen slush of granita. Mooi roze/rood van kleur, lekker van smaak èn puur natuur. Veel kinderen vinden watermeloen erg lekker dus ik denk dat ze deze slush ook heel lekker zullen vinden!

Omdat je watermeloen slush -ook wel granita genoemd- op twee manieren kan maken beschrijf ik ze beiden in onderstaand recept. Ga aan de slag en geniet!

Watermeloen slush of granita - Gezonde, verantwoorde en erg lekkere variant van de bekende slush puppie. Dus zonder suiker en kleurstoffen!

Watermeloen slush of granita

Geef jouw waardering
Gezonde, verantwoorde en erg lekkere variant van de bekende slush puppie. Dus zonder suiker en kleurstoffen!
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 450 gr watermeloen
  • takjes munt
  • optioneel: citroensap
Tefal 5 Second Chopper

Tefal 5 Second Chopper

Duurzame hakmolen zonder stekker.
Hakt groenten, uien, verse kruiden en noten moeiteloos fijn.
Ook dips (zoals rode pesto, whipped feta), sauzen en vinaigrettes maak je met slechts enkele handbewegingen.
Slechts € 24,99
*advertentie

Aan de slag:

Manier 1:

  • Snij de watermeloen in kleine blokjes en leg in de vriezer voor tenminste een aantal uur.
    Tip: vries gelijk meerdere pakketjes watermeloen in zodat je zomers altijd wat op voorraad hebt.
  • Haal de watermeloen uit de viezer en doe in een foodprocessor of blender. Voor een iets frissere smaak kan je eventueel wat citroensap toevoegen. Gebruik de ice-crush of ijsblokjes stand om de watermeloen fijn te hakken. Zijn de blokjes watermeloen stijf bevroren? Laat ze dan eerst ietsje zachter worden alvorens fijn te malen.
  • Schep de slush in glazen, zet er rietjes in en garneer met wat munt.
    Eet smakelijk!

Manier 2:

  • Maal, prak of snij de watermeloen klein. Schep in een bakje en leg in de vriezer en roer het mengsel elk half uur met een vork door tot de slush voldoende bevroren is.
  • Schep de slush in glazen, versier met een rietje en wat munt.
    Eet smakelijk!

Tips:

Watermeloen leent zich ook heel goed om limonade van te maken.

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept




2 reacties