Kinderen zijn er gek op: slush of slush puppie: geschaafd ijs met felgekleurde siroop. Met warm weer zal het best heel verkoelend zijn maar al die felle kleurstoffen spreken mij echt niet aan. Ik maak liever een gezondere versie: watermeloen slush. Mooi roze/rood van kleur, lekker van smaak èn puur natuur. Veel kinderen vinden watermeloen erg lekker dus ik denk dat ze deze slush ook heel lekker zullen vinden! Omdat je watermeloen slush op twee manieren kan maken beschrijf ik ze beiden in onderstaand recept.
Powered by Adsense
Powered by Adsense

Watermeloen slush
Ingrediënten
- 450 gr watermeloen
- takjes munt
- optioneel: citroensap
Aan de slag
Manier 1:
-
Snij de watermeloen in kleine blokjes en leg in de vriezer voor tenminste een aantal uur.
Tip: vries gelijk meerdere pakketjes watermeloen in zodat je zomers altijd wat op voorraad hebt.
-
Haal de watermeloen uit de viezer en doe in een foodprocessor of blender. Voor een iets frissere smaak kan je eventueel wat citroensap toevoegen. Gebruik de ice-crush of ijsblokjes stand om de watermeloen fijn te hakken. Zijn de blokjes watermeloen stijf bevroren? Laat ze dan eerst ietsje zachter worden alvorens fijn te malen.
-
Schep de slush in glazen, zet er rietjes in en garneer met wat munt.
Eet smakelijk!
Manier 2:
-
Maal, prak of snij de watermeloen klein. Schep in een bakje en leg in de vriezer en roer het mengsel elk half uur met een vork door tot de slush voldoende bevroren is.
-
Schep de slush in glazen, versier met een rietje en wat munt.
Eet smakelijk!
Tips
Watermeloen leent zich ook heel goed om limonade van te maken.
Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.
Powered by Adsense
2 Reacties
Anne-Marie
Mmm heerlijk, ben dol op watermeloen!
Mariette
De kleur, de smaak, echt een fantastisch stuk fruit inderdaad!