Watermeloen slush of granita
Kinderen zijn er gek op: slush of slush puppie: geschaafd ijs met felgekleurde siroop. Met warm weer zal het best heel verkoelend zijn maar al die felle kleurstoffen spreken mij echt niet aan. Ik maak liever een gezondere versie: watermeloen slush of granita. Mooi roze/rood van kleur, lekker van smaak èn puur natuur. Veel kinderen vinden watermeloen erg lekker dus ik denk dat ze deze slush ook heel lekker zullen vinden!
Omdat je watermeloen slush -ook wel granita genoemd- op twee manieren kan maken beschrijf ik ze beiden in onderstaand recept. Ga aan de slag en geniet!

Watermeloen slush of granita
Gezonde, verantwoorde en erg lekkere variant van de bekende slush puppie. Dus zonder suiker en kleurstoffen!
Ingrediënten:
- 450 gr watermeloen
- takjes munt
- optioneel: citroensap

Bespaar tot €85,- op de eerste 4 boxen!
Korting is geldig voor nieuwe en oude-HelloFresh’ers (als je meer dan 1 jaar geleden je lidmaatschap hebt opgezegd)
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE85
*advertentie
Aan de slag:
Manier 1:
- Snij de watermeloen in kleine blokjes en leg in de vriezer voor tenminste een aantal uur.Tip: vries gelijk meerdere pakketjes watermeloen in zodat je zomers altijd wat op voorraad hebt.
- Haal de watermeloen uit de viezer en doe in een foodprocessor of blender. Voor een iets frissere smaak kan je eventueel wat citroensap toevoegen. Gebruik de ice-crush of ijsblokjes stand om de watermeloen fijn te hakken. Zijn de blokjes watermeloen stijf bevroren? Laat ze dan eerst ietsje zachter worden alvorens fijn te malen.
- Schep de slush in glazen, zet er rietjes in en garneer met wat munt.Eet smakelijk!
Manier 2:
- Maal, prak of snij de watermeloen klein. Schep in een bakje en leg in de vriezer en roer het mengsel elk half uur met een vork door tot de slush voldoende bevroren is.
- Schep de slush in glazen, versier met een rietje en wat munt.Eet smakelijk!
Tips:
Watermeloen leent zich ook heel goed om limonade van te maken.
De nieuwste recepten gratis in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Recent gepubliceerd:
Naan met biefstukpuntjes in teriyaki saus
Malse kogelbiefstuk, een saus bomvol smaak op versgebakken naan. Loopt het water je al in de mond?
Mmm heerlijk, ben dol op watermeloen!
De kleur, de smaak, echt een fantastisch stuk fruit inderdaad!