Warme gevulde dadels - Zachte, zoete dadels gevuld met chorizo en omwikkeld met spek.

Warme gevulde dadels

Deel dit recept/artikel!

Met oud en nieuw hebben we bij de koffie natuurlijk een oliebol of appelflap. Maar na alle snoeperijen tijdens de kerstdagen heb ik toch vooral trek in hartige hapjes en extra’s. En zeker op oudejaarsavond gaat een hartige hapje er bij mij wel in. Je moet toch een bodempje leggen voordat de champagne wordt ontkurkt.

Een van de hapjes die ik graag maak is warme gevulde dadels. Lekker hartig en warm met toch nog een vleugje zoet. Serveer er toastjes met tomatentapenade en een bakje olijven bij voor een oudejaarsavond met een mediterraans tintje.

Meestal koop ik een hele chorizoworst (250 gr), gebruik een stuk en bewaar de rest in de vriezer. Makkelijk voor een volgende keer. Ook gebruik ik zulke stukjes worst vaak om klein te snijden en uit te bakken. Een heerlijke variatie op de uitgebakken spekjes op een stamppot.

Warme gevulde dadels - Zachte, zoete dadels gevuld met chorizo en omwikkeld met spek.

Warme gevulde dadels

Geef jouw waardering
Zachte, zoete dadels gevuld met chorizo en omwikkeld met spek.
Hoeveelheid: 18 gevulde dadels

Ingrediënten: 

  • 18 dadels, ontpit
  • chorizoworst
  • 9-18 plakjes ontbijtspek
HelloFresh logo

Bespaar tot €85,- op de eerste 4 boxen!

Korting is geldig voor nieuwe en oude-HelloFresh’ers (als je meer dan 1 jaar geleden je lidmaatschap hebt opgezegd)
Ja, die korting wil ik hebben…
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE85
*advertentie

Aan de slag:

  • Snij 2 stukken van de chorizoworst ter grootte van een dadel. Ontvel de stukken worst en zet met de snijvlakken op een snijplank. Snij elk stuk in 3 plakken. Snij de plakken vervolgens in 3 reepjes. Je hebt nu 18 reepjes die precies in een dadel passen.
  • Bak de chorizo-reepjes licht uit in een koekenpan. Schep de reepjes op een schoteltje en gooi het vet weg.
  • Vul de dadels met een reepje chorizo en omwikkel elke dadel met een (half) plakje ontbijtspek.
  • Bak de dadels in een koekenpan tot de spek bruin begint te worden. Ik bak de dadels altijd zonder boter of olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Er komt doorgaans snel genoeg vet vrij uit het spek. Ben je bang dat de dadels snel aanbranden, dan kan je natuurlijk altijd een klein beetje boter in de pan doen.
  • Leg de dadels op een schaaltje, prik er een paar satéprikkers in en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

Zijn niet alle gevulde dadels opgegaan of wil je ze graag van tevoren maken? Bewaar ze in de koelkast en verwarm voor gebruik kort in de magnetron. Om te voorkomen dat ze in de magnetron aan elkaar gaan plakken, leg je ze verspreid op een bord.

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept