Warme camembert met honing en noten - Zachte kaas, zoete honing en crunchy noten: hét perfecte borrelhapje voor gezellige middag of avond.

Warme camembert met honing en noten

Zachte kaas, zoete honing en crunchy noten: hét perfecte borrelhapje voor gezellige middag of avond.
Direct naar het recept

Borrelen doen we in het weekend graag. Lekker drankje, kaasjes, nootjes, zoutjes en soms wat charcuterie. Echt even kwaliteitstijd met z’n tweetjes, heerlijk. De laatste tijd hebben we er een nieuwe favoriet voor op borrelplank bij. Een warme camembert met honing en noten is zo gemaakt en je zit me dan toch een partijtje te smullen. De gesmolten kaas met honing is natuurlijk al lekker maar de crunch van de noten erbij maken het echt af. Om het extra lekker te maken strooien wij er graag nog wat Fleur de Sel over.

Mielbio van Rigoni di Asiago

Onlangs kreeg ik een pakketje van Rigioni di Asiago met honing, vruchtenspreads en notenpasta’s. De Mielbio van Rigoni de Asiago is echt een klasse apart. Niet alleen wordt de honing geproduceerd in ongerepte Italiaanse natuurgebieden. Ook wordt de honing op kamertemperatuur verwerkt. Mielbio wordt dus niet verwarmd en is daardoor een ‘raw’ honing. Door het natuurlijke bereidingsproces blijven alle waardevolle voedingsstoffen en de karakteristieke smaken en aroma’s optimaal behouden.

Om de voedingsstoffen te behouden is het aan te raden de honing niet teveel te verwarmen. Als ik warme camembert maak roer ik de Mielbio daarom echt pas op het allerlaatst door de noten. Mielbio is ook heel lekker bij het ontbijt, op brood, door de havermout of yoghurt, in kruidenthee of in baksels.

Warme camembert met honing en noten - Zachte kaas, zoete honing en crunchy noten: hét perfecte borrelhapje voor gezellige middag of avond.

Warme camembert met honing en noten

Waardeer dit recept
Hoeveelheid: 1 kaasje

Ingrediënten: 

  • 1 camembert
  • flinke hand notenmix
  • 2 eetlepels honing, Mielbio sinaasappel
  • gemengde toastjes

Optioneel:

  • Fleur de Sel

Aan de slag:

  • Verwarm de notenmix in een koekenpannetje en schik de toastjes op de borrelplank.
  • Neem de camembert uit de verpakking en leg in een ovenschaaltje. Zet in een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak de camembert gedurende 10-15 minuten.
    Tip: Naar keuze leg de mooie korst naar boven of juist naar beneden. In het eerste geval smelt de kaas tijdens het verwarmen onder het de korst uit en loopt het in het schaaltje. Dit zie je in mijn foto. Kies je voor de 'grovere' kant als bovenzijde dan blijft de kaas iets meer binnen de korst.
  • Schep vlak voordat je camembert uit de oven haalt de honing door de noten. Verdeel over de warme camembert en zet het schaaltje tussen de toastjes op een borrelplank. Naar keuze strooi je nog wat Fleur de Sel over de noten en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Onze favoriete notenmix is met pecannoten, walnoten, cashewnoten, amandelen en hazelnoten.
  2. Warm ook eens wat verse tijm of gehakte rozemarijn mee met de noten.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat toegestuurde producten (honing).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept