Header Overetengesproken.nl
Warme camembert met honing en noten

Warme camembert met honing en noten

 |  Geen reacties
220 Shares

Borrelen doen we in het weekend graag. Lekker drankje, kaasjes, nootjes, zoutjes en soms wat charcuterie. Echt even kwaliteitstijd met z’n tweetjes, heerlijk. De laatste tijd hebben we er een nieuwe favoriet voor op borrelplank bij. Een warme camembert met honing en noten is zo gemaakt en je zit me dan toch een partijtje te smullen. De gesmolten kaas met honing is natuurlijk al lekker maar de crunch van de noten erbij maken het echt af. Om het extra lekker te maken strooien wij er graag nog wat Fleur de Sel over.


Powered by Adsense


Alcoholvrije Vinobox

Drink je graag alcoholvrije wijn maar zoek je iets beters dan de gemiddelde supermarktwijn? Vinobox heeft nu een wijnbox vol heerlijke alcoholvrije wijnen. Hoewel deze wijnen natuurlijk anders smaken dan de varianten met alcohol ontstijgen ze het niveau van ‘limonadewijn’. Dankzij moderne technieken blijven de oorspronkelijke aroma’s van de wijn bijzonder goed behouden en proef je ook echt wijn. Maar dan zonder de alcohol.


Powered by Adsense


Alcoholvrije Vinobox
Alcoholvrije Vinobox

Voor de alcoholvrije wijnen van Vinobox wordt ‘echte wijn’ alcoholvrij gemaakt door de alcohol in stapjes onder vacuüm te verwijderen. Hierbij kan een beetje alcohol achterblijven maar dat is altijd minder dan 0,5%, de grens die wordt gehanteerd voor alcoholvrije dranken. Goed om te weten: in een gemiddeld glas appelsap zit vaak méér alcohol.

Wij kregen zo’n alcoholvrije Vinobox toegestuurd om te proeven. Als eerste trokken we de Bon Voyage Pinot Noir Brut open. Het eerste dat ons opviel is dat we wijn roken. In het glas heeft de wijn een mooie rosé kleur en de smaak is goed. Heerlijk fris met smaken van rood fruit en een fijne afdronk. Wat ons betreft een aanrader als je een feestelijke alcoholvrije bubbel zoekt maar geen ‘limonade’ wilt schenken.

Mielbio van Rigoni di Asiago

In december kreeg ik een pakketje van Rigioni di Asiago met heerlijke Mielbio, vruchtenspreads en notenpasta’s. Vandaag licht ik de Mielbio van Rigoni de Asiago eruit want is echt een klasse apart. Niet alleen wordt de honing geproduceerd in ongerepte Italiaanse natuurgebieden. Ook wordt de honing op kamertemperatuur verwerkt. Mielbio wordt dus niet verwarmd en is daardoor een ‘raw’ honing. Door het natuurlijke bereidingsproces blijven alle waardevolle voedingsstoffen en de karakteristieke smaken en aroma’s optimaal behouden.

Rigoni di Asiago
Rigoni di Asiago

Om de voedingsstoffen te behouden is het aan te raden de honing niet teveel te verwarmen. Als ik warme camembert maak roer ik de Mielbio daarom echt pas op het allerlaatst door de noten. Mielbio is ook heel lekker bij het ontbijt, op brood, door de havermout of yoghurt, in kruidenthee of in baksels.

Warme camembert met honing en noten - Zachte kaas, zoete honing en crunchy noten: hét perfecte borrelhapje voor gezellige middag of avond.

Warme camembert met honing en noten

Zachte kaas, zoete honing en crunchy noten: hét perfecte borrelhapje voor gezellige middag of avond.

Hoeveelheid 1 kaasje

Ingrediënten

Optioneel:

  • Fleur de Sel

Aan de slag

  1. Verwarm de notenmix in een koekenpannetje en schik de toastjes op de borrelplank.

  2. Neem de camembert uit de verpakking en leg in een ovenschaaltje. Zet in een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak de camembert gedurende 10-15 minuten.

    Tip: Naar keuze leg de mooie korst naar boven of juist naar beneden. In het eerste geval smelt de kaas tijdens het verwarmen onder het de korst uit en loopt het in het schaaltje. Dit zie je in mijn foto. Kies je voor de 'grovere' kant als bovenzijde dan blijft de kaas iets meer binnen de korst.

  3. Schep vlak voordat je camembert uit de oven haalt de honing door de noten. Verdeel over de warme camembert en zet het schaaltje tussen de toastjes op een borrelplank. Naar keuze strooi je nog wat Fleur de Sel over de noten en serveer direct.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Onze favoriete notenmix is met pecannoten, walnoten, cashewnoten, amandelen en hazelnoten.
  2. Warm ook eens wat verse tijm of gehakte rozemarijn mee met de noten.
Warme camembert met honing en noten - Zachte kaas, zoete honing en crunchy noten: hét perfecte borrelhapje voor gezellige middag of avond.
Dit recept bevat toegestuurde producten (wijn, honing).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering