Warme camembert met honing en noten
Mielbio van Rigoni di Asiago
Mielbio van Rigoni de Asiago is echt een klasse apart. Niet alleen wordt de honing geproduceerd in ongerepte Italiaanse natuurgebieden. Ook wordt de honing op kamertemperatuur verwerkt. Mielbio wordt dus niet verwarmd en is daardoor een ‘raw’ honing. Door het natuurlijke bereidingsproces blijven alle waardevolle voedingsstoffen en de karakteristieke smaken en aroma’s optimaal behouden.
Om de voedingsstoffen te behouden is het aan te raden de honing niet teveel te verwarmen. Als ik warme camembert maak roer ik de Mielbio daarom echt pas op het allerlaatst door de noten. Om het extra lekker te maken strooi ik er op ook nog wat Fleur de Sel over.
Warme camembert met honing en noten
Ingrediënten:
- 1 camembert
- flinke hand notenmix
- 2 eetlepels honing, Mielbio sinaasappel
- gemengde toastjes
Optioneel:
- Fleur de Sel
Aan de slag:
- Verwarm de notenmix in een koekenpannetje en schik de toastjes op de borrelplank.
- Neem de camembert uit de verpakking en leg in een ovenschaaltje. Zet in een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak de camembert gedurende 10-15 minuten.Tip: Naar keuze leg de mooie korst naar boven of juist naar beneden. In het eerste geval smelt de kaas tijdens het verwarmen onder het de korst uit en loopt het in het schaaltje. Dit zie je in mijn foto. Kies je voor de 'grovere' kant als bovenzijde dan blijft de kaas iets meer binnen de korst.
- Schep vlak voordat je camembert uit de oven haalt de honing door de noten. Verdeel over de warme camembert en zet het schaaltje tussen de toastjes op een borrelplank. Naar keuze strooi je nog wat Fleur de Sel over de noten en serveer direct.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Onze favoriete notenmix is met pecannoten, walnoten, cashewnoten, amandelen en hazelnoten.
- Warm ook eens wat verse tijm of gehakte rozemarijn mee met de noten.
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.