’s Middags heb ik altijd trek in een tussendoortje. Het interval tussen lunch en avondmaaltijd is gewoon te groot voor mij. De ene keer pak ik een boterham, de andere keer een appel en soms een mueslireep. De laatste tijd hebben vruchten-noten repen of raw bars mijn voorkeur. Lekker zoet en door de vruchten en noten ook lekker vullend zonder dat er granen in zitten. Dus ook geschikt voor mensen met een glutenallergie.
Powered by Adsense
Sinds ik ondekte dat AH tegenwoordig gevriesdroogde frambozen verkoopt maak ik mijn vruchten-noten repen graag zelf. Gevriesdoogde framboos is heerlijk fris en dat geeft de repen net even een sprankelend extraatje. Het frisse zuurtje breekt het zoet van dadels en rozijnen en geeft een mooie balans aan de vruchten-noten repen. De repen zijn snel gemaakt dus voor je het weet heb je een voorraadje van 8 repen liggen. Deze repen zijn echt mijn favoriet als het gaat om verantwoorde tussendoortjes.
Powered by Adsense

Vruchten-noten repen
Ingrediënten
- 100 gr zachte medjoul dadels, ontpit
- 60 gr ongebrande amandelen met vlies
- 30 gr rozijnen
- 10-15 gr gevriesdroogde frambozen
Extra benodigdheden:
- vel bakpapier
Aan de slag
-
Hak de amandelen in stukjes.
-
Snij de dadels en rozijnen fijn, voeg de gehakte amandelen toe, verkruimel de frambozen erover en kneed snel tot een geheel.
-
Druk de massa op een vel bakpapier uit tot een rechthoek van ± 8x18 cm. De plak is dan ongeveer 1 cm dik. Vouw het bakpapier dicht en leg een paar uur in de koelkast om op te stijven.
-
Snij de plak in 7 à 8 repen of meerdere kleine blokjes.
Eet smakelijk!
Tips
Doop de repen ook eens in pure chocolade of omhul ze met geraspte kokos.
Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.
Powered by Adsense
2 Reacties
Natasja
Heerlijk 😋 Hoe lang blijven ze goed in de koelkast en de diepvries?
Mariette
Er zitten op zich geen bederfelijke dingen in. De repen zullen dus best even houdbaar zijn. Hou er wel rekening mee dat de gevriesdroogde frambozen vocht aantrekken en mogelijk in de diepvries minder lekker worden. Zelf kies ik ervoor snel even nieuwe repen te maken in plaats van een grote batch die ik lang bewaar.