Voedzaam ontbijt met havermout en granola
Frisse en vullende overnight oats met chiazaad, vruchten en crunchy granola.
Direct naar het recept
Fit zijn, op gewicht blijven en goed in je vel zitten: het begint allemaal met goede voeding. Omdat een goed begin het halve werk is vind ik het ontbijt misschien wel de belangrijkste maaltijd op een dag. Ik sla het echt nooit over. Havermout is daarbij een favoriet ingrediënt. Voedzaam, veelzijdig en erg lekker. Ik gebruik het volop in pap, overnight oats, in granola of in het beslag van gezonde pancakes. Vandaag deel ik één van mijn andere favorieten: een voedzaam ontbijt met havermout en granola.
Voedzaam ontbijt met havermout en granola
Ingrediënten:
- 1 kopje
havermout (100 ml) - 2½ kopje yoghurt (250 ml)
- 1 eetlepel chiazaad
- vruchtencompote, jam of gepureerd fruit
granola
Aan de slag:
- Meng ’s avonds de yoghurt met het chiazaad en de havrmout, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.Tip: zodra de yoghurt iets indikt kan je de glazen al vullen. Kan je de volgende morgen nog sneller aan het ontbijt.
- Pak ’s ochtend 2 glazen en schep er in laagjes de yoghurtmix, vruchtencompote en granola in.Eet smakelijk!
Tips:
- Voor de vruchtencompote gebruik ik graag de vruchtenmoes die overblijft na het maken van vruchten shrub. Of gebruik een paar schepjes chiajam, ook heerlijk!
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!