Header Overetengesproken.nl
Vitello tonnato met rosbief

Vitello tonnato met rosbief

 |  Geen reacties
929 Shares

Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis maar die tijd ligt inmiddels ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt het gemaakt met kalfsvlees dat gegaard is in de bouillon. Omdat ik geen kalfsvlees eet maak ik het graag met rosbief. En dan het liefst met zelf bereide slow roasted rosbief.

Het fijne van vitello tonnato vind ik dat het zo super easy is. De tonijnmayonaise is zo gemaakt en als je de rosbief bereidt met een langzame garing heb je er eigenlijk geen omkijken naar. En omdat beiden koud worden gegeten kan je prima een dag eerder al klaarmaken. En heb je een keer geen tijd en zin of kan je geen mooi stuk rosbief vinden, koop dan gewoon wat kant en klare rosbief bij de slager en vraag eventueel of ze het ietsje dikker voor je kunnen snijden.

Vitello tonnato met rosbief - Fantastische combinatie van malse rosbief met tonijnmayonaise. Wil je helemaal uitpakken dan braad je zelf een stuk rosbief.

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 100 gr uitgelekte tonijn op water uit blik
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes, plus extra voor garnering
  • enkele druppels citroensap
  • 200 gr (slow roasted) rosbief
  • handje rucola

Aan de slag

Doe de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en een paar druppels citroensap in het hakmolentje van een staafmixer en pureer tot een gladde saus.

Snij de rosbief in plakken en verdeel over de borden. Besmeer de rosbief vervolgens royaal met de tonijnmayonaise en verdeel er wat kappertjes over. Garneer tot slot met wat blaadjes rucola.

Serveer de vitello tonnato met vers stokbrood.

Eet smakelijk!

Tip: Doorgaans zit er in een blikje tonijn iets meer dan 100 gram tonijn. Zonde om het restje niet te gebruiken dus maak vooral wat meer tonijnmayonaise en gebruik het als dipsaus, smeersel op een toastje of broodbeleg.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief