Vitello tonnato met rosbief
Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis. Die tijd ligt inmiddels gelukkig ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt het gemaakt met kalfsvlees dat gegaard is in de bouillon. Omdat ik geen kalfsvlees eet maak ik het graag met vitello tonnato met rosbief. En dan het liefst met zelf bereide slow roasted rosbief.
Het fijne van vitello tonnato met rosbief vind ik dat het zo super easy is. De tonijnmayonaise is zo gemaakt. En wanneer je de rosbief bereidt met een langzame garing heb je daar er eigenlijk ook geen omkijken naar. Omdat beiden koud worden gegeten kan je het prima een dag eerder al klaarmaken. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan of kan je even geen mooi stuk rosbief krijgen? Neem dan gewoon wat kant en klare rosbief bij de slager mee. Vraag eventueel of ze het ietsje dikker kunnen snijden.
Vitello tonnato met rosbief
Ingrediënten:
- 100 gr uitgelekte tonijn op water uit blik
- 3 eetlepels
mayonaise - 3 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes plus extra voor garnering
- enkele druppels citroensap
- 200 gr
slow roasted rosbief - handje rucola
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Doe de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en een paar druppels citroensap in het hakmolentje van een staafmixer en pureer tot een gladde saus.
- Snij de rosbief in plakken en verdeel over de borden. Besmeer de rosbief vervolgens royaal met de tonijnmayonaise en verdeel er wat kappertjes over. Garneer tot slot met wat blaadjes rucola.
- Serveer de vitello tonnato met vers stokbrood. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Heerlijk en makkelijk te maken. Heb het al diverse keren gemaakt, als voorgerecht en als lunch. Steeds n succes!
Wat goed om te horen. Voor mij gelijk een reminder om het weer eens te maken. Nu al zin in. Misschien beleg ik er wel een broodje mee zit ik ineens te denken…