Vitello tonnato met rosbief
Traditioneel maak je vitello tonnato met kalfsvlees gegaard in bouillon. Omdat ik dat liever laat staan, vervang ik het door rosbief. En dan het liefst met zelf bereide slow roasted rosbief.
Makkelijk gerecht om te maken
Vitello tonnato met rosbief is heel makkelijk te maken. De rosbief bereidt je in de oven met langzame garing. Je hebt er echt geen omkijken naar. Ondertussen maak je de tonijnsaus. Kwestie van alle ingrediënten samenvoegen en mengen tot een gladde saus. En heel fijn: je kunt zowel de rosbief als de tonijnsaus prima een dag van tevoren bereiden. Ideaal als je een (feestelijk) etentje geeft.
Geen tijd of zin om zelf rosbief te braden? Haal dan gewoon wat kant-en-klare rosbief bij de slager. Vraag eventueel of ze de plakjes iets dikker willen snijden.
Vitello tonnato met rosbief
Ingrediënten:
- 100 gr
slow roasted rosbief - 100 gr uitgelekte tonijn, op water uit blik
- 3 eetlepels
mayonaise - 3 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes, plus extra voor garnering
- enkele druppels citroensap
Voor de garnering:
- handje rucola
Keukengerei:
- staafmixer
Aan de slag:
- Doe 100 gr uitgelekte tonijn samen met 3 eetlepels
mayonaise , 3 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes en enkele druppels citroensap in de beker of het hakmolentje van je staafmixer en pureer tot een gladde tonijnsaus. - Snij 100 gr
slow roasted rosbief in plakken en verdeel over de borden. Schep in het midden een dot tonijnsaus, drop hier en daar wat extra saus en garneer met kappertjes. Top af met een handje rucola.Tip: ik heb het bord opgemaakt als shared dining voorgerecht. Je kunt natuurlijk ook 2 kleinere bordjes maken. - Serveer de vitello tonnato met vers stokbrood. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Maak gerust wat meer tonijnsaus. Gebruik het als dipsaus, smeersel op een toastje of broodbeleg.
- Maak ook eens een broodje vitello tonnato als lunch.
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Heerlijk en makkelijk te maken. Heb het al diverse keren gemaakt, als voorgerecht en als lunch. Steeds n succes!
Wat goed om te horen. Voor mij gelijk een reminder om het weer eens te maken. Nu al zin in. Misschien beleg ik er wel een broodje mee zit ik ineens te denken…