Vitello tonnato met rosbief: feestelijk voorgerecht van malse plakjes rundvlees en romige tonijnsaus. Makkelijk zelf te maken, boordevol smaak.

Vitello tonnato met rosbief

Direct naar het recept Bewaren
Een klassieker met een twist: vitello tonnato met rosbief in plaats van kalfsvlees. Malse plakjes rundvlees met een romige tonijnsaus. Simpel, feestelijk en verrassend lekker. Ideaal als voorgerecht tijdens een etentje. En het mooiste? Je kunt alles makkelijk van tevoren maken.

Traditioneel maak je vitello tonnato met kalfsvlees gegaard in bouillon. Omdat ik dat liever laat staan, vervang ik het door rosbief. En dan het liefst met zelf bereide slow roasted rosbief.

Makkelijk gerecht om te maken

Vitello tonnato met rosbief is heel makkelijk te maken. De rosbief bereidt je in de oven met langzame garing. Je hebt er echt geen omkijken naar. Ondertussen maak je de tonijnsaus. Kwestie van alle ingrediënten samenvoegen en mengen tot een gladde saus. En heel fijn: je kunt zowel de rosbief als de tonijnsaus prima een dag van tevoren bereiden. Ideaal als je een (feestelijk) etentje geeft.

Geen tijd of zin om zelf rosbief te braden? Haal dan gewoon wat kant-en-klare rosbief bij de slager. Vraag eventueel of ze de plakjes iets dikker willen snijden.

Vitello tonnato met rosbief: feestelijk voorgerecht van malse plakjes rundvlees en romige tonijnsaus. Makkelijk zelf te maken, boordevol smaak.

Vitello tonnato met rosbief

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 100 gr slow roasted rosbief
  • 100 gr uitgelekte tonijn, op water uit blik
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes, plus extra voor garnering
  • enkele druppels citroensap

Voor de garnering:

  • handje rucola

Keukengerei:

  • staafmixer

Aan de slag:

  • Doe 100 gr uitgelekte tonijn samen met 3 eetlepels mayonaise, 3 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes en enkele druppels citroensap in de beker of het hakmolentje van je staafmixer en pureer tot een gladde tonijnsaus.
  • Snij 100 gr slow roasted rosbief in plakken en verdeel over de borden. Schep in het midden een dot tonijnsaus, drop hier en daar wat extra saus en garneer met kappertjes. Top af met een handje rucola.
    Tip: ik heb het bord opgemaakt als shared dining voorgerecht. Je kunt natuurlijk ook 2 kleinere bordjes maken.
  • Serveer de vitello tonnato met vers stokbrood.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Maak gerust wat meer tonijnsaus. Gebruik het als dipsaus, smeersel op een toastje of broodbeleg.
  2. Maak ook eens een broodje vitello tonnato als lunch. 

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




2 reacties

  1. Barbara schreef:

    Heerlijk en makkelijk te maken. Heb het al diverse keren gemaakt, als voorgerecht en als lunch. Steeds n succes!

    1. Wat goed om te horen. Voor mij gelijk een reminder om het weer eens te maken. Nu al zin in. Misschien beleg ik er wel een broodje mee zit ik ineens te denken…