Header Overetengesproken.nl
Viskoekjes

Viskoekjes

 |  Geen reacties
26 Shares

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus maar dit keer probeerde ik ook iets anders uit. Omdat ik nog wat mini broodjes had liggen die eigenlijk op moesten stopte ik er een viskoekje in. En dan heb je toch ineens een lekkere visburger.

Omdat ik verzot ben op de Thaise keuken heb ik mijn viskoekjes geïnspireerd op die Thaise keuken. Hou jij wel van vis maar minder van de Aziatische keuken dan kan je er ook voor kiezen viskruiden te gebruiken in plaats van rode currypasta. Vervang de koriander door wat peterselie, dille en/of bieslook en je hebt ook een heerlijk viskoekje.

Viskoekjes - Lekkere snack van kabeljauw, rode currypasta, sperziebonen, koriander. Extra lekker met een dipsaus van zoete chilisaus en gehakte pinda's.

Ingrediënten voor 8 viskoekjes

  • 250 gr kabeljauwfilet
  • 20 gr sperziebonen
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 1 ½ eetlepel rode currypasta
  • ½ eetlepel bloem
  • ± 1 eetlepel losgeklopt ei
  • zoete chilisaus
  • scheutje azijn
  • handje fijngehakte pinda’s
  • fijngehakte koriander naar smaak
  • vissaus of zout
  • olie

Aan de slag

Roer van de zoete chilisaus, azijn en gehakte pinda’s een stevig gevulde saus. Strooi er naar smaak wat gehakte koriander over en roer nog eens goed door. Bepaal naar eigen behoefte de hoeveelheid saus die je denkt nodig te hebben.

Maak de sperziebonen schoon en kook ze nèt niet gaar. Speel direct af met koud water en laat goed drogen.

Spoel de kabeljauwfilet met koud water af en dep goed droog. Snij de kabeljauw in grove stukken en maal in een keukenmachine of hakmolen samen met de rode currypasta fijn. Heb je geen keukenmachine? Snij de visfilet dan gewoon met een scherp mes héél fijn.

Snij de sperziebonen in dunne plakjes en meng samen met de fijngehakte koriander, bloem en een beetje zout of wat vissaus door het vismengsel. Je hebt nu een plakkerig vismengsel. Was de vis erg waterig/nat? Voeg dan iets meer bloem toe of laat het losgeklopte ei achterwege. Voeg beetje bij beetje wat ei toe tot je een mooi deegachtig vismengsel hebt. Het ei dat je overhoudt gebruik je verder niet meer.

Vorm 8 viskoekjes van het vismengsel en bak ze in een koekenpan met een flinke laag olie erin tot ze aan beide zijden gaar en bruin zijn. Als je wil kan je de viskoekjes ook frituren maar ik bak ze liever in de koekenpan.

Serveer de viskoekjes warm en geef er de saus bij.

Eet smakelijk!

Tip: In plaats van wat bloem kan je ook een gekookte en fijn geprakte aardappel door de viskoekjes mengen.

Tip: Voor een knapperiger korstje wentel je de viskoekjes voordat je ze bakt nog even door wat paneermeel.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief