Borrelplanken vol vis voor elk moment. Heerlijk kookboek vol toegankelijke recepten, smakelijke en kleurrijke foto's. Must-have voor visliefhebbers!

Vis van de plank door Bart van Alphen

Na het prachtige Vis van de BBQ heeft Bart van Alphen weer een nieuw boek: Vis van de Plank. Met toegankelijke recepten en voorzien van smakelijke en kleurrijke foto’s nodigt Bart je uit borrelplanken vol vis op tafel te zetten. Voor de lunch, borrel of misschien wel een feestelijke picknick in het gras. Er is altijd wel een geschikt moment om te genieten van vis.

Met Vis van de Plank laat Bart van Olphen opnieuw zien dat duurzame visserij en heerlijk eten een prima match zijn. In Vis op de plank kiest Bart nadrukkelijk voor visconserven. Vis in blik is lekker, het aanbod is gevarieerd, ruim voorhanden en goed op voorraad te houden.

Borrelplanken vol vis voor elk moment. Heerlijk kookboek vol toegankelijke recepten, smakelijke en kleurrijke foto's. Must-have voor visliefhebbers!

Vis van de plank

Door de enthousiaste en aanstekelijke manier waarop Bart vertelt over duurzame vis en de creatieve borrelplanken die hij deelt wil je gelijk aan de slag. De recepten zijn duidelijk beschreven, makkelijk te bereiden en de ingrediënten goed verkrijgbaar.

De borrelplanken -ik noem ze liever visplanken- zijn gerangschikt op thema. Denk aan Frans, Mexicaans, Proteïne, Kerst, Sandwich en Budget. Allemaal planken vol met de lekkerste visgerechten die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Denk aan tostada met tonijn, rilletje van sardines, broodjes met gelakte horsmakreel en limoenmayonaise, bao buns met Japanse tonijn melt, clubsandwich met krab en tonijnpatties.

Goed om te weten: de visplanken zijn geschikt voor elke gelegenheid en smaak. Mix en match de recepten, pas de hoeveelheid aan en serveer als brunch, lunch, borrel, tijdens een picknick of wanneer je maar wilt.

Naast de recepten geeft Bart ook achtergrond informatie over vis in blik. Hoe het wordt ingeblikt, welke vissoorten verkrijgbaar zijn in blik en wanneer je kiest je voor vis in water of olie. Ook legt hij het verschil uit tussen wilde vis en kweekvis. Vis van de Plank is naast een kookboek dus ook een gids voor verantwoord vis eten.

Hoe weet je of vis in blik duurzaam is?

Het enige waar je op hoeft te letten is het MSC-logo. Als dat op de verpakking staat weet dat je goed zit. Hoe mooi en betrouwbaar merkspecifieke logo’s er soms ook uitzien, onder de streep staat alleen het MSC-logo garant voor transparantie en traceerbaarheid.

Tip: Alle vis van Fish Tales is afkomstig van duurzame, kleinschalige visserij en voorzien van zowel het MSC als het Fair trade logo. Naast duurzaam dus ook geheel in lijn met de normen voor veilig werken en eerlijke beloning.

Gek op vis en maak je graag bewuste keuzes? Dan is Vis op de plank een dikke aanrader! Bestel het kookboek via onderstaande link en je kunt morgen al genieten van een heerlijke plank vol vis.

Over Bart van Olphen

Bart van Olphen is naast oprichter van Fish Tales en fervent voorstander van duurzame, verantwoord gevangen vis ook chef-kok en auteur van een flinke stapel kookboeken. Hij werkt samen met Jamie Oliver en heeft een eigen YouTube-kanaal Bart’s Fish Tales vol heerlijke recepten. In Vis op de plank komt dat allemaal samen.

Borrelplanken vol vis voor elk moment. Heerlijk kookboek vol toegankelijke recepten, smakelijke en kleurrijke foto's. Must-have voor visliefhebbers!


Dit artikel kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *