Vis met tomaten, kappertjes en knoflook
85 heerlijke en eenvoudige gerechten: dat is wat de cover van Ik eet zo graag belooft. Ik ben fan van de recepten van Pascale Naessens dus ik dook maar wat graag voor je in het boek. Onderstaand vertel ik je meer over het boek en deel ik het recept voor vis met tomaten, kappertjes en knoflook. Ik maakte ook een heerlijke taart als dessert. Nieuwsgierig? Lees snel verder en ontdek welke taart het was. Denk maar zo dat je voordat het hele artikel hebt gelezen al hebt besloten dat je Ik eet zo graag ook wilt hebben…
Ik eet zo graag – Pascale Naessens
Bij het doorbladeren van het boek zie je direct: het is Pascale gewoon weer gelukt om een boek vol makkelijke, lekkere en gezonde gerechten te maken. Of je nu inspiratie zoekt voor je ontbijt, lunch, diner of een fijne snack: Ik eet zo graag nodigt van de eerste tot de laatste pagina uit om aan de slag te gaan. Naast alle recepten geeft Pascale ook weer veel informatie over wat in haar ogen goede voeding is.
Zonder te vervallen in dieettrends geeft ze simpele handreikingen die een basis leggen waarna je zelf kunt finetunen. Of zoals ze zelf zegt: draai eerst aan de grote knoppen voordat je je verliest in de details. De grote knoppen zijn wat Pascale betreft zoveel mogelijk onbewerkte en pure ingrediënten, laag in koolhydraten en voldoende beweging. Geen hogere wiskunde maar simpel in te passen in je dagelijkse routine. En dat is eigenlijk in al haar boeken de boodschap: ga terug naar de basis en zoek je persoonlijke balans.
Kipsaté met garam masala, Griekse yoghurt en geroosterde tomaatjes, kruidige zalmburgers met eens sausje van sinaasappel, soja en sesamolie, gekarameliseerde uientaart met een crème van parmezaan, kruidige quinoa met gebakken tomaatjes, avocado en een spiegeleitje, gegratineerde courgetterolletjes gevuld met spinazie en ricotta, frambozen cheesecake en gebaken fruit met kokosschuim. Het is zomaar een greep uit 85 nieuwe recepten. Loopt bij jou ook het water al in de mond? Bestel dan snel Ik eet zo graag van Pascale Naessens en zet komende tijd in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Vandaag nog aan de slag? Maak dan onderstaand recept.
Vis met tomaten, kappertjes en knoflook
Omdat ik van Pascale al twee vegetarische gerechten op de blog heb staan wilde ik dit keer graag iets anders. Even twijfelde ik tussen de vis met tomaten, kappertjes en knoflook en appeltaart met ricotta. Met de feestdagen voor de deur leek ook mooi visgerecht met groene en rode kleuren mij wel passend. De appeltaart met ricotta maakte ik overigens ook. We aten een stukje als toetje en de rest ’s avonds bij de thee: heerlijk!
Voor de vis kan je volgens Pascale elke vissoort gebruiken die je lekker vindt. Zelf vind ik in combinatie met tomaat en kappertjes een witvis het lekkerst. Kabeljauwhaas is dan een voor de hand liggende keuze. Kabeljauw is helaas een ernstig bedreigde soort dus zorg dat je MSC gecertificeerde kabeljauw koopt. Alleen dan weet je zeker dat het duurzaam is gevangen en er geen overbevissing plaatsvindt.
Dutch Yellowtail van Kingfish
Een mooi alternatief voor kabeljauw is Dutch Yellowtail van Kingfish uit Zeeland. Dutch Yellowtail is een kweekvis die wordt gehouden in bassins met zeewater uit de Oosterschelde. De bassins staan -in tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij zalmkwekerijen- op het land waardoor er geen contact is met de omliggende natuur, de benodigde energie komt volledig uit duurzame bronnen en er wordt geen antibioticum gebruikt. Kortom, een mooi stukje duurzame innovatie van Nederlandse bodem. Dutch Yellowtail is ASC-gecertificeerd en is een groene keuze in de Viswijzer van Good Fish. De visfilet is wit tot lichtroze en heeft een stevige structuur. Dutch Yellowtail is relatief nieuw waardoor het vaak nog niet in het standaard assortiment van viswinkels zit. Vraag er dus vooral eens naar!
Het recept voor vis met tomaten, kappertjes en knoflook is overzichtelijk en snel te maken. Voor je het weet staat het gerecht in de oven. Je ruimt nog even rustig de keuken op en je kunt aan tafel. Naast de mooie kleuren is de smaak echt top! Niet alleen ideaal als snelle doordeweekse maaltijd maar ook echt een blikvanger tijdens een etentje. Kortom, van dit recept ga ik nog veel plezier hebben.
Vis met tomaten, kappertjes en knoflook
Ingrediënten:
- 300-350 gr visfilet
- 2 grote tomaten
- 20 gr fijngehakte verse groene kruiden, bv basilicum, organo en tijm
- 3 eetlepels kappertjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels milde sojasaus, ik gebruikte tamari
- sap van 1 limoen
- olijfolie
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe samen met de kappertjes in een kom, knijp er de teentjes knoflook bij en voeg de verse kruiden toe. Hussel door elkaar en voeg tamari, limoensap en 4 eetlepels olijfolie toe.
- Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Verdeel het tomatenmengsel op en langs de vis. Plaats de ovenschaal 20-30 minuten in het midden van een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven.
- Schep de vis op borden of plaats de ovenschaal rechtstreeks vanuit de oven op tafel.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Volgens Pascale kan je elke vissoort gebruiken die je lekker vindt. Denk aan zalm, kabeljauw of zeebaars. Mijn tip: gebruik vis die het MSC of ASC keurmerk heeft zodat je zeker weet dat de vis duurzaam is gevangen. Ik gebruikte Dutch Yellowtail van Kingfish Zeeland.
- Let jij bij het kopen van vis op een duurzame herkomst? Als je nu denkt, ja leuk maar waar moet ik dan op letten… In mijn blogpost over duurzame vis leg ik het uit. Vooral even lezen dus zodat jij voortaan ook een duurzame keuze kunt maken!
- Dutch Yellowtail is verkrijgbaar bij de visspecialist..
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Deze blogpost bevat affiliate links
De vis en het kookboek heb ik op eigen aanvraag gekregen
Lees voor meer informatie mijn disclaimer