Header Overetengesproken.nl
Verse pesto

Verse pesto

 |  Geen reacties
29 Shares

Doorgaans eten we toch zeker wel 1x per week pasta. En dan is zelfgemaakte spaghetti met zelfgemaakte pesto een absolute favoriet. En als ik dan toch bezig ben maak ik gelijk wat extra pesto zodat ik later die week bijvoorbeeld kip met pesto uit de oven kan maken.

Voor spaghetti al pesto vind ik het lekker een wat dunnere pesto te hebben zodat het zich lekker als saus kan verdelen. Schep de pesto door de spaghetti, leg een bundel slierten mooi op je bord en druppel er wat extra olijfolie over. Garneer met wat pijnboompitjes en rasp er ruim parmezaanse kaas over. Heerlijk!

Verse pesto - Italiaanse saus van basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook.

Ingredi├źnten

  • 15 gr verse basilicumblaadjes
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 20 gr Parmigiano-Reggiano
  • 2 tenen verse knoflook
  • goede olijfolie
  • zeezout
  • verse gemalen peper

Hakmolen van staafmixer

Aan de slag

Snij de parmezaanse kaas in grove stukjes.

Pel de knoflooktenen en snij in grove stukjes.

Doe de pijnboompitjes, de parmezaanse kaas en de knoflook in het hakmolentje van een staafmixer en maal fijn.

Doe de basilicumblaadjes in het hakmolentje, schenk er flink wat olie bij en draai alles tot een mooie pesto. Afhankelijk van waar je de pesto voor gaat gebruiken kan je kiezen voor een grovere, fijnere, dikkere of juist dunnere pesto.

Proef en breng op smaak met zeezout, peper en eventueel extra olijfolie.

Eet smakelijk!

Tip: Voeg de basilicum echt pas als laatste toe en hak/maal niet te lang. Hak je de blaadjes te lang dan krijgt je pesto een licht bittere smaak.

Tip: Smeer eens wat pesto op je boterham en leg er een plak kaas op. Simpel, maar o zo lekker.

Tip: Niet zo’n fan van knoflook? Laat de tenen knoflook dan gewoon achterwege, ook zonder knoflook smaakt deze verse pesto heerlijk.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief