Verse pesto - Italiaanse saus van basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook.

Verse pesto

Italiaanse saus van basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook.

Deel dit recept/artikel!

Doorgaans eten we toch zeker wel 1x per week pasta. En dan is zelfgemaakte spaghetti met zelfgemaakte pesto een absolute favoriet. En als ik dan toch bezig ben maak ik gelijk wat extra pesto zodat ik later die week bijvoorbeeld kip met pesto uit de oven kan maken.

Voor spaghetti met pesto vind ik het lekker een wat dunnere pesto te hebben zodat het zich makkelijk over de pasta kan verdelen. Schep de pesto door de spaghetti, leg een bundel slierten mooi op je bord en druppel er wat extra olijfolie over. Garneer met wat pijnboompitjes en rasp er ruim Parmezaanse kaas over. Heerlijk!

Verse pesto - Italiaanse saus van basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook.
Verse pesto - Italiaanse saus van basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook.

Verse pesto

Waardeer dit recept
Hoeveelheid: 1 potje pesto

Ingrediënten: 

  • 15 gr verse basilicumblaadjes
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 20 gr Parmigiano-Reggiano
  • 1-2 teentjes verse knoflook
  • goede olijfolie
  • zeezout
  • verse gemalen peper

Extra benodigdheden:

  • hakmolentje van een staafmixer

Aan de slag:

  • Snij de parmezaanse kaas in grove stukjes.
  • Pel de knoflooktenen en snij in grove stukjes.
  • Doe de pijnboompitjes, de parmezaanse kaas en de knoflook in het hakmolentje van een staafmixer en maal fijn.
  • Voeg de basilicumblaadjes toe, schenk er flink wat olie bij en draai alles tot een mooie pesto. Afhankelijk van waar je de pesto voor gaat gebruiken kan je kiezen voor een grovere, fijnere, dikkere of juist dunnere pesto.
    Tip: Voeg de basilicum echt pas als laatste toe en hak/maal niet te lang. Hak je de blaadjes te lang dan krijgt je pesto een licht bittere smaak.
  • Proef en breng op smaak met zeezout, peper en eventueel extra olijfolie.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Smeer eens wat pesto op je boterham en leg er een plak kaas op. Simpel, maar o zo lekker.
  2. Niet zo’n fan van knoflook? Laat de tenen knoflook dan gewoon achterwege, ook zonder knoflook smaakt deze pesto heerlijk.
  3. Zin in variatie: maak eens rucolapesto, verrassend anders van smaak.
  4. Gebruik de homemade pesto eens in pesto twisters, op een broodje met gegrilde groenten en hummus of smeer er een kipfilet mee in en bak samen met wat tomaatjes in de oven.

Bewaar dit recept op Pinterest:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept