Header Overetengesproken.nl
Vegetarische mini pizza’s

Vegetarische mini pizza’s

 |  Geen reacties
8 Shares

De eerste schoolvakanties zijn inmiddels begonnen. Tijd dus om leuke dingen te doen met de (klein)kinderen. Ongeacht of je op vakantie gaat, leuke uitjes organiseert of lekker thuisblijft, de magen moeten steeds opnieuw gevuld worden. Tijdens de vakantie eet je natuurlijk het liefst lekker en ongedwongen. Met deze vegetarische mini pizza’s eet je niet alleen lekker maar ook nog eens zonder schuldgevoel omdat je ongemerkt toch de nodige groente binnenkrijgt.

Pizza’s zijn ook ideaal om de kids te betrekken bij het bereiden van de maaltijd. Laat ze de ingrediënten voor het deeg afwegen, het deeg kneden en na het rijzen uitrollen. Allemaal klusjes die ze prima aankunnen en meestal ook wel aan hun besteed zijn. Tot slot mogen ze de pizza’s beleggen. Als je ieder kind z’n eigen pizza laat beleggen zie je daar waarschijnlijk een stukje van hun karakters in terug. De pietjes precies verdelen al het beleg keurig, de creatievelingen maken misschien wel gezichtjes en de vrije geesten kieperen alles er zo snel mogelijk op en roepen klaar!

Vegetarische mini pizza's - Onbezorgd pizza eten is met deze mini pizza's een koud kunstje. Ongemerkt eet de nodige groenten weg. Heerlijk!!

 

Ingrediënten voor 4 mini-pizza’s

  • 150 gr bloem
  • 2 gr zout
  • 2 gr instant gist
  • 90 ml handwarm water
  • 100 gr geraspte jong belegen kaas
  • 50 gr feta
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 100 gr champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • gedroogde oregano
  • olijfolie of roomboter
  • zout

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 50°C en zet uit.

Doe de bloem, gist en zout in een schaal. Voeg het grootste deel van het water toe en kneed een soepel deeg. Afhankelijk van de bloem heb je iets meer of juist iets minder water nodig.

Maak van het deeg een mooie bol, leg terug in de schaal en dek de schaal af met wat plasticfolie (prik er wel een paar gaatjes zodat het plasticfolie tijdens het rijzen niet bol gaat staan). Zet de schaal in de warme oven en laat 1 uur rijzen.

Verdeel het deeg na de 1e rijs in vieren en rol de porties uit tot mooie deeglapjes. Afhankelijk van je smaak rol je de deeglapjes meer of juist minder dun uit. Leg de deeglapjes op een met teflonfolie of bakpapier beklede bakplaat en dek af met een vel bakpapier. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen in de nog enigszins warme oven. Indien nodig warm je de oven nog even ietsje bij.

Schep de tomatenpuree in een schaaltje en voeg er net genoeg water aan toe om er een smeerbare saus van te maken. Knijp de teen knoflook erbij en voeg wat zout toe.

Was de courgette en snij in dunne plakjes. Grill de plakjes in een grill- of tosti-ijzer tot ze mooi glazig zijn en goudbruine grill-strepen hebben.

Snij de paprika in kleine blokjes en bak met een beetje olie of boter in een koekenpannetje tot ze lekker zacht en een beetje zoet zijn. Voeg op het laatst wat gedroogde oregano toe.

Pel de ui, halveer, snij in dunne ringen en fruit met een beetje olie of boter in een koekenpannetje tot ze mooi glazig en zacht zijn.

Maak de champignons schoon, halveer en snij in dunne plakjes. Bak de champignons met een beetje olie of boter in een koekenpannetje tot ze flink zijn geslonken en het vocht is verdampt.

Na de 2e rijs bestrijk je de pizzabodems met wat tomatensaus. Het handigst gaat dit met de achterkant van een lepel. Beleg vervolgens met plakjes courgette, verdeel de paprika, uien en champignons over de pizza’s en brokkel de feta erover. Tot slot strooi je nog de geraspte kaas over de pizza’s en schuif je het bakblik in het midden van een op 190°C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je vegetarische mini pizza’s klaar.

Eet smakelijk!

Tip: Je kan deze pizza’s ook makkelijk van tevoren maken. Bak ze dan net niet helemaal af en bewaar in de koelkast. Op het moment van gebruik warm je de oven op, bak ze in een paar minuten af en je geniet van heerlijk verse pizza’s.

Tip: Ook afgekoeld smaken deze vegetarische mini pizza’s heerlijk. Neem ze dus vooral mee voor onderweg of tijdens een dagje uit.

Geef een reactie