Triple cheese pizza met rode ui en spek
Heerlijke kruising tussen flammkuchen en pizza. Rijkelijk belegt met 3 soorten kaas. Deze pizza wil je proeven!
Direct naar het recept
Domino’s pizza had tijdelijk triple cheese pizza’s met Beemster kaas in het assortiment. Helaas nu niet meer. Tja, dan maar zelf aan de slag. Ik werkte een makkelijk recept en oh boy wat is de pizza lekker geworden. Vandaag dus mijn versie van de triple cheese pizza met rode ui en spek.
De bodem is hetzelfde als van een gewone pizza, de topping is een kruising tussen flammkuchen en pizza. Voor de kazen gebruikte ik gelijke hoeveelheden mozarella, emmentaler en Beemster belegen.

Triple cheese pizza met rode ui en spek
Ingrediënten:
Voor de pizzabodem:
- 225 gr bloem
- 3 gr zout
- 2½ gr instant gist
- 135-140 gr handwarm water
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de topping:
- 3 eetlepels crème fraîche
- 80 gr Beemster belegen, flakes of geraspt
- 80 gr mozzarella, in plakken
- 50 gr emmentaler, geraspt
- 4 plakjes ontbijtspek, in stukjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes
Bewaren
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Voeg de bloem, gist en zout samen en meng goed. Doe dan de olie en het warme water erbij en kneed in ± 10 minuten tot een soepel deeg. Laat 20 minuten rusten onder een vochtige theedoek. Verdeel het deeg in 2 stukken, druk plat, maak er strakke (keurig opgebolde) bollen deeg van en leg in een met olie ingevette schaal. Rol het deeg even rond in de schaal zodat het aan alle kanten een dun laagje olie krijgt. Dek de schaal af met plasticfolie en laat op een warme plek rijzen tot de bollen in volume tenminste zijn verdubbeld. Ik laat ze meestal zelfs 3x zo groot worden.Tip: liefhebber van een dikke bodem? Maak dan gewoon 1 pizza van het deeg.
- Neem 1 bol deeg uit de schaal, druk voorzichtig plat op een met bloem bestoven aanrecht en duw vervolgens met de toppen van je vingers uit tot een mooie pizzabodem. Herhaal met de tweede bol deeg.
- Besmeer de pizzabodems met crème fraîche, verdeel eerst de emmentaler, dan de mozzarella en tot slot de Beemster kaas over de pizzas. Top af met de rode ui en ontbijtspek. Bak de pizzas in een op 220ºC hete lucht voorverwarmde oven.Tip: op een pizzasteen wordt de bodem extra krokant. Leg de pizzasteen op het rooster in een koude oven en warm dan pas de oven op. Neem hier extra de tijd voor want het duurt echt even voor de steen door en door heet is. Leg nooit een koude steen in een hete oven: de steen breekt geheid.
- Neem de pizzas uit de oven, snij in punten, bestrooi met de lente-ui en serveer direct.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Heb je weinig tijd? Laat het deeg dan rijzen in een op 50°C voorverwarmde oven. Zet de oven uit zodra het deeg erin staat.
- Heb je ruim de tijd of wil je een extra lekkere pizzabodem gebruik dan eens minder gist waardoor het deeg langer nodig heeft om te rijzen. Ook kan je het deeg een nacht in de koelkast bewaren. Handig weetje: des te langer de rijstijd, des te lekkerder de pizzabodem.
- Mis je de groente of heb je liever een vegetarische pizza? Maak dan eens vegetarische mini-pizza’s met paprika, courgette, champignons en feta.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit moet ik een keer proberen, ziet er goed en lekker uit.
Zeker doen, echt een heerlijke pizza.
Ik heb nog nooit zo’n pizaa geprobeerd. Kan ik hem ook combineren met vlees?
In plaats van spek kan je ook prima gehakt of (rauwe) ham gebruiken.