Tosti pikant - Vol van smaak door de pesto en het spek, lekker pittig door groene jalapeño peper. Deze licht gepeperde tosti wil je proeven!

Tosti pikant

Vol van smaak door de pesto en het spek, lekker pittig door groene jalapeño peper. Deze licht gepeperde tosti wil je proeven!
Direct naar het recept

Een aantal weken terug waren Michel en ik een dagje weg en streken we ergens neer voor de lunch. Omdat het best koud was hadden we wel trek in iets warms en bestelden we panini’s. En verwarmend waren die panini’s! Ze bleken rijkelijk gevuld met jalapeño pepers. We vonden ze zo lekker dat ik de week erop een variant in tosti vorm maakte. Wij zijn sindsdien verslingerd aan deze tosti pikant.

Hoewel ik panini’s erg lekker vind kies ik meestal voor gemak en maak ik tosti’s. Brood heb ik tenslotte altijd in de vriezer liggen, panini’s heb ik niet standaard op voorraad. Sterker nog, tot voor kort wist ik niet eens waar ik ze zou kunnen kopen. Gelukkig blijken ze makkelijker verkrijgbaar dan ik dacht. Bij AH verkopen ze 2 soorten, AH afbak panini’s per 4 stuks en Délifrance panini’s per 2 stuks. Waarschijnlijk verkopen andere supermarkten ze ook wel, kijk even in het schap met afbakbroodjes.

Voor de jalapeño pepers wilde ik ingelegde pepertjes gebruiken. Die vind ik net iets zachter en lekkerder van smaak dan verse pepertjes. Uiteindelijk vond ik een niet al te groot potje van La Morena. Mooie in blokjes gesneden pepertjes zonder zaadjes of zaadlijsten. Uiteraard heb ik ze geproefd voordat ik ze in de tosti gebruikte: echt heel lekker. En als het potje dan toch open is, gebruik de pepertjes dan ook eens in een salsa, saus of salade. Of gebruik de pepertjes in de vulling voor burrito’s. Maar nu eerst aan de slag met onderstaande tosti pikant.

Tosti pikant - Vol van smaak door de pesto en het spek, lekker pittig door groene jalapeño peper. Deze licht gepeperde tosti wil je proeven!

Tosti pikant

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

 • 4 sneetjes brood
 • plakjes jong belegen kaas naar smaak
 • geroosterde paprika
 • groene jalapeño peper, gesneden in pot
 • paar plakjes uitgebakken spek
 • mayonaise
 • pesto

Aan de slag:

 • Snij de geroosterde paprika in stukjes.
 • Besmeer 2 sneetjes brood riant met pesto, beleg met spek en verdeel de geroosterde paprika en jalapeño peper erover. Dek af met een lekkere laag kaas en de overgebleven boterhammen.
 • Besmeer de tosti's aan de buitenkant met mayonaise en bak in een koekenpan tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is. Grillen in een grill-ijzer kan natuurlijk ook.
 • Leg de tosti's op een mooi bord of een plank, snij doormidden en serveer direct.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Ook lekker met plakjes salami in plaats van uitgebakken spek.
 2. Ben jij niet zo van pittige pepertjes? Laat ze dan achterwege of maak bijvoorbeeld een tosti met ham, kaas, tomaat en uitjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

 1. Oo zo Lieff ❣️Blij en ben ook zo gek van tosti’s
  Wauw
  Lekker pittig
  Dank Hartengroet Hanny

  1. Echt, dit is één van mijn favoriete tosti’s. Eén grote smaakexplosie, elke hap opnieuw. Maak de tosti vooral vaak en geniet ervan!