Header Overetengesproken.nl
Tosti pikant

Tosti pikant

 |  Geen reacties
932 Shares

Een aantal weken terug waren Michel en ik een dagje weg en streken we ergens neer voor de lunch. Omdat het best koud was hadden we wel trek in iets warms en bestelden we panini’s. En verwarmend waren die panini’s! Ze bleken rijkelijk gevuld met jalapeño pepers. We vonden ze zo lekker dat ik de week erop een variant in tosti vorm maakte. Wij zijn sindsdien verslingerd aan de tosti pikant.

Hoewel ik panini’s erg lekker vind kies ik meestal voor gemak en maak ik tosti’s. Brood heb ik tenslotte altijd in de vriezer liggen, panini’s heb ik niet standaard op voorraad. Sterker nog, tot voor kort wist ik niet eens waar ik ze zou kunnen kopen. Gelukkig blijken ze makkelijker verkrijgbaar dan ik dacht. Bij AH verkopen ze 2 soorten, AH afbak panini’s per 4 stuks en Délifrance panini’s per 2 stuks. Waarschijnlijk verkopen andere supermarkten ze ook wel, kijk even in het schap met afbakbroodjes.

Voor de jalapeño pepers wilde ik ingelegde pepertjes gebruiken. Die vind ik net iets zachter en lekkerder van smaak dan verse pepertjes. Uiteindelijk vond ik een niet al te groot potje van La Morena. Mooie in blokjes gesneden pepertjes zonder zaadjes of zaadlijsten. Uiteraard heb ik ze geproefd voordat ik ze in de tosti gebruikte: echt heel lekker. En als het potje dan toch open is, gebruik de pepertjes dan ook eens in een salsa, saus of salade. Of gebruik de pepertjes in de vulling voor burrito’s. Maar nu eerst aan de slag met onderstaande tosti pikant.

Tosti pikant - Licht gepeperde tosti, vol van smaak met pesto en spek, lekker pittig door de jalapeño peper. Weer eens wat anders dan een tosti ham-kaas.

Tosti pikant

Licht gepeperde tosti, vol van smaak met pesto en spek, lekker pittig door de jalapeño peper. Weer eens wat anders dan een tosti ham-kaas.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

 • 4 sneetjes brood
 • plakjes jong belegen kaas naar smaak
 • geroosterde paprika
 • groene jalapeño peper gesneden in pot
 • paar plakjes uitgebakken spek
 • pesto

Aan de slag

 1. Snij de geroosterde paprika in stukjes.
 2. Besmeer 2 sneetjes brood riant met pesto, beleg met spek en verdeel de geroosterde paprika en jalapeño peper erover. Dek af met een lekkere laag kaas en de overgebleven boterhammen.
 3. Leg de tosti’s in een grill-ijzer en bak tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is.
 4. Haal uit de grill, leg op een mooi bord, snij de tosti's pikant doormidden en serveer direct.


  Eet smakelijk!

Tips

 1. Ook lekker met plankjes salami in plaats van uitgebakken spek.
 2. Ben jij niet zo van pittige pepertjes? Maak dan deze tosti met ham, kaas, tomaat en uitjes.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie

Recept waardering