Tosti pikant - Vol van smaak door de pesto en het spek, lekker pittig door groene jalapeño peper. Deze licht gepeperde tosti wil je proeven!

Tosti pikant

Direct naar het recept Bewaren
Vol van smaak door de pesto en het spek, lekker pittig door groene jalapeño peper. Deze licht gepeperde tosti wil je proeven!

Een aantal weken terug waren Michel en ik een dagje weg en streken ergens neer voor de lunch. Omdat het best koud was hadden we wel trek in iets warms en bestelden we panini’s. En verwarmend waren die panini’s! Ze bleken rijkelijk gevuld met jalapeño pepers. We vonden ze zo lekker dat ik de week erop een variant in tosti vorm maakte. Wij zijn sindsdien verslingerd aan deze tosti pikant.

Voor de jalapeño pepers gebruikte ik ingelegde pepertjes in plaats van vers. Bleek heerlijk! Geeft net wat meer smaak aan de tosti dan alleen het pittige van verse pepers. Samen met de pesto, het spek, de gesmolten kaas en geroosterde paprika is dit echt een tosti 2.0. Maak ‘m snel en ontdek dat dit je nieuwe favoriet is…

Vol van smaak door de pesto en het spek, lekker pittig door groene jalapeño peper. Deze licht gepeperde tosti wil je proeven!

Tosti pikant

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 4 sneetjes brood
  • plakjes kaas, naar smaak
  • geroosterde paprika
  • groene jalapeño peper, gesneden in pot
  • paar plakjes uitgebakken spek
  • mayonaise
  • pesto

Aan de slag:

  • Snij de geroosterde paprika in stukjes.
  • Besmeer 2 sneetjes brood riant met pesto, beleg met spek en verdeel de geroosterde paprika en jalapeño peper erover. Dek af met een lekkere laag kaas en de overgebleven boterhammen.
  • Besmeer de tosti's aan de buitenkant met mayonaise en bak in een koekenpan tot ze krokant zijn en de kaas gesmolten is. Grillen in een grill-ijzer kan natuurlijk ook.
  • Leg de tosti's op een mooi bord of een plank, snij doormidden en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Ook lekker met plakjes salami in plaats van uitgebakken spek.
  2. Ben jij niet zo van pittige pepertjes? Laat ze dan achterwege of maak bijvoorbeeld een tosti met ham, kaas, tomaat en uitjes.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




2 reacties

  1. Oo zo Lieff ❣️Blij en ben ook zo gek van tosti’s
    Wauw
    Lekker pittig
    Dank Hartengroet Hanny

    1. Echt, dit is één van mijn favoriete tosti’s. Eén grote smaakexplosie, elke hap opnieuw. Maak de tosti vooral vaak en geniet ervan!