Header Overetengesproken.nl
Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel

met Geen reacties
139 Shares

Tosti’s, wie is er niet gek op. Lekker als lunch maar ook perfect voor een snelle avondmaaltijd. Inmiddels heb ik dan ook al twee lekkere recepten online staan: met ham, kaas, tomaat en uitjes en een pittige tosti. Toen ik onlangs een mooi pakket van Beemster kaas kreeg toegestuurd en werd uitgedaagd een nieuwe tosti te bedenken hoefde ik niet lang na te denken. Ik koos voor de Beemster geitenkaas en ging aan de slag. Het werd een tosti met geitenkaas, uitgebakken chorizo en fijngesneden dadel.

Geitenkaas combineert mooi met zoute vleeswaren en een klein zoetje erbij maakt het voor mij altijd helemaal af. Maar ja, spek en honing is wel heel traditioneel. En toen werd ik ’s nachts ineens wakker en wist ik het: chorizo en dadel. Als borrelhapje vind ik de combi hemels dus waarom niet in een tosti… En ja hoor, echt een heerlijke combi. Ik heb de tosti ook gemaakt met belegen kaas. Lekker, maar net niet dat beetje extra dat belegen geitenkaas wel toevoegd.

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel - Simpele ingrediënten, zo gemaakt en superlekker. Deze tosti wordt je nieuwe favoriet!

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel

Simpele ingrediënten, zo gemaakt en superlekker. Deze tosti wordt je nieuwe favoriet!
Hoeveelheid 2 tosti’s

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 5 plakken Beemster belegen geitenkaas
  • stukje chorizo worst, ± 50 gr
  • 4 zachte (medjoul) dadels, ontpit

Aan de slag

  1. Snij de chorizo worst en de dadels in stukjes. Bak de chorizo in een koekenpannetje uit, giet het vet af en laat de blokjes worst afkoelen.

  2. Beleg twee boterhammen ieder met een plak kaas, verdeel de chorizo en de dadels erover, verdeel de laatste 3 plakken kaas erover en dek af met de laatste twee botehammen.

  3. Leg de 2 tosti’s in een grill apparaat en bak tot ze krokant zijn en de geitenkaas is gesmolten.
  4. Neem de tosti’s uit de grill, leg op een mooi bord, snij doormidden en serveer direct.

    Eet smakelijk!

Tips

Voeg ook eens stukjes gehakte walnoot toe.

Dit recept bevat een toegestuurd product (Beemster belegen geitenkaas).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering