Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel - Simpele ingrediënten, zo gemaakt en superlekker. Deze tosti wordt je nieuwe favoriet!

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel

Simpele ingrediënten, zo gemaakt en superlekker. Deze tosti wordt je nieuwe favoriet!
Direct naar het recept

Tosti’s, wie is er niet gek op. Lekker als lunch maar ook perfect voor een snelle avondmaaltijd. Inmiddels heb ik dan ook al twee lekkere recepten online staan: met ham, kaas, tomaat en uitjes en een pittige tosti. Toen ik onlangs een mooi pakket van Beemster kaas kreeg toegestuurd en werd uitgedaagd een nieuwe tosti te bedenken hoefde ik niet lang na te denken. Ik koos voor de Beemster geitenkaas en ging aan de slag. Het werd een tosti met geitenkaas, uitgebakken chorizo en fijngesneden dadel.

Geitenkaas combineert mooi met zoute vleeswaren en een klein zoetje erbij maakt het voor mij altijd helemaal af. Maar ja, spek en honing is wel heel traditioneel. En toen werd ik ’s nachts ineens wakker en wist ik het: chorizo en dadel. Als borrelhapje vind ik de combi hemels dus waarom niet in een tosti… En ja hoor, echt een heerlijke combi. Ik heb de tosti ook gemaakt met belegen kaas. Lekker, maar net niet dat beetje extra dat belegen geitenkaas wel toevoegd.

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel - Simpele ingrediënten, zo gemaakt en superlekker. Deze tosti wordt je nieuwe favoriet!

Tosti met geitenkaas, chorizo en dadel

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 tosti’s

Ingrediënten: 

  • 4 sneetjes brood
  • 5 plakken Beemster belegen geitenkaas
  • stukje chorizo worst, ± 50 gr
  • 4 zachte (medjoul) dadels, ontpit

Aan de slag:

  • Snij de chorizo worst en de dadels in stukjes. Bak de chorizo in een koekenpannetje uit, giet het vet af en laat de blokjes worst afkoelen.
  • Beleg twee boterhammen ieder met een plak kaas, verdeel de chorizo en de dadels erover, verdeel de laatste 3 plakken kaas erover en dek af met de laatste twee botehammen.
  • Leg de 2 tosti’s in een grill apparaat en bak tot ze krokant zijn en de geitenkaas is gesmolten.
  • Neem de tosti’s uit de grill, leg op een mooi bord, snij doormidden en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

Voeg ook eens stukjes gehakte walnoot toe.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een toegestuurd product (Beemster belegen geitenkaas).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept