Tortilla van rijst - Heerlijke variatie op de Spaanse tortilla en de Indonesische opgebakken rijst met ketjap. Ideaal om restjes rijst mee op te maken.

Tortilla van rijst

Heerlijke variatie op de Spaanse tortilla en de Indonesische opgebakken rijst met ketjap. Ideaal om restjes rijst mee op te maken.
Direct naar het recept

Wil jij ook weleens wat anders dan een aardappeltje bij je eten maar weet je niet zo goed wat? Of zoek je nog een leuk bijgerecht? Deze tortilla van rijst is makkelijk, snel te maken en erg lekker. Naar keuze bak je de tortilla in een koekenpan of in een ovenschaal. Liever eenpersoons hapjes? Vet dan een muffinvorm in, vul de holtes met het rijstmengsel en zet in de oven. Als de rijsttorentjes gaar zijn keer je de muffinvorm en je hebt voor ieder een eigen rijsttorentje.

Als ik rijst kook maak ik doorgaans een grotere hoeveelheid zodat ik een deel kan invriezen. Zo kan ik een volgende keer direct aan de slag met deze tortilla van rijst of een lekkere quiche met prei en kip.

Tortilla van rijst - Heerlijke variatie op de Spaanse tortilla en de Indonesische opgebakken rijst met ketjap. Ideaal om restjes rijst mee op te maken.

Tortilla van rijst

2 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 250 gr zilvervliesrijst, voorgekookt en gaar
  • 1 flinke ui
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • ketjap medja no.1, naar smaak
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • zout, peper
  • olie

Aan de slag:

  • Maak de ui schoon, snipper en fruit in een beetje olie tot ze zacht en glazig is.
  • Voeg de rijst bij de ui, schep door elkaar en warm even door. Voeg een flinke scheut ketjap toe, rasp er wat nootmuskaat over en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop in een beker de eieren los met een scheutje melk. Giet over de rijst, schep eventueel snel nog even door elkaar en laat de tortilla op een zachte pit rustig gaar worden.
    Tip: je kan het ei-rijstmengsel ook in een ovenschaal overdoen en in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven gaarbakken.
  • Leg de tortilla van rijst op een bord en serveer.
    Eet smakelijk!

Tips:

De tortilla is koud ook erg lekker. Mocht je een stukje overhouden bewaar dat dan vooral voor de volgende dag.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




4 reacties

  1. Toevallig wat rijst over en via google op deze site terecht gekomen. Top recept! Voor herhaling vatbaar

    1. Wat leuk! Is hier thuis nog altijd een favoriet. Lekker en weer eens wat anders dan verwerken in nasi of rijstepap van maken.