Tonijnsalade
Door de week lukt het ons lang niet altijd om een volledige maaltijd te koken. Michel komt laat thuis, het was overdag druk of we hebben niet voldoende boodschappen in huis. Om maar eens een paar redenen te noemen. En heel soms heb ik ook gewoon even geen zin om achter de potten en pannen te staan. Dan maar gaan snacken is me ook weer een stapje te ver. Op dat soort dagen maak ik graag een maaltijdsalade, bijvoorbeeld onderstaande tonijnsalade.
Met een salade maak je het jezelf gemakkelijk. Je bent snel klaar, het is lekker en er staat toch nog een verantwoorde maaltijd op tafel. En het mooie is dat je eigenlijk alles kunt (op)gebruiken in zo’n tonijnsalade. Groenten en sla combineren altijd wel goed maar ook peulvruchten zijn erg lekker en vullend. Als extraatje bak ik er dan meestal een stokbroodje bij en maak ik wat kruidenboter. Als toetje is fruityoghurt favoriet. Zo zie je, gezond en makkelijk eten kunnen heel goed samen gaan.
Tonijnsalade
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 75 gr haricots verts
- 1 kropje mini/baby romaine sla
- 1 blikje tonijnmoot in water
- 2 eieren, in partjes
- stukje komkommer
- paar tomaatjes
- geroosterde paprika
Voor de dressing:
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- bieslook
- zout
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Kook de eieren hard en laat afkoelen.
- Maak een dressing van de Griekse yoghurt, geperste knoflook, fijn gehakte bieslook en wat zout.
- Maak de haricots verts schoon, snij in kleine stukjes en kook gaar.
- Snij de geroosterde paprika en de komkommer in kleine stukjes en de tomaatjes in partjes.
- Verwijder de buitenste bladeren en het stronkje van de sla en snij grof. Doe de sla samen met de gesneden haricots verts in een schaal en maak aan met wat dressing. Verdeel over 2 borden en verdeel de gesneden paprika erover.
- Maak het blikje tonijn open en giet af. Verdeel de tonijn over de 2 borden met sla. Leg wat tomaat en komkommer langs de randen van de salade en leg de ei-partjes op de tonijn. Strooi tot slot wat fijngehakte bieslook over de salades en druppel hier en daar wat dressing over de salades. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Lekker met een vers gebakken stokbroodje en kruidenboter erbij.
- Eet je de tonijnsalade als hoofdmaaltijd dan kan je voor wat extra vulling enkele gekookte en kleingesneden krieltjes aan de sla en haricots verts toevoegen. Vergeet niet wat extra dressing toe te voegen.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Lekker, lekker, lekker.
Simpel en lekker, altijd fijn zo’n salade.