Header Overetengesproken.nl
Tonijnsalade

Tonijnsalade

 |  2 reacties
194 Shares

Door de week lukt het ons lang niet altijd om een volledige maaltijd te koken. Michel komt laat thuis, het was overdag druk of we hebben niet voldoende boodschappen in huis. Om maar eens een paar redenen te noemen. En heel soms heb ik ook gewoon even geen zin om achter de potten en pannen te staan. Dan maar gaan snacken is me ook weer een stapje te ver. Op dat soort dagen maak ik graag een maaltijdsalade, bijvoorbeeld onderstaande tonijnsalade.

Met een salade maak je het jezelf gemakkelijk. Je bent snel klaar, het is lekker en er staat toch nog een verantwoorde maaltijd op tafel. En het mooie is dat je eigenlijk alles kunt (op)gebruiken in zo’n tonijnsalade. Groenten en sla combineren altijd wel goed maar ook peulvruchten zijn erg lekker en vullend. Als extraatje bak ik er dan meestal een stokbroodje bij en maak ik wat kruidenboter. Als toetje is fruityoghurt favoriet. Zo zie je, gezond en makkelijk eten kunnen heel goed samen gaan.

Tonijnsalade - Een snelle maaltijdsalade die heel lekker maar ook gezond is!

Tonijnsalade - Een snelle maaltijdsalade die heel lekker maar ook gezond is!
5 van 1 stem
Print dit recept

Tonijnsalade

Een snelle maaltijdsalade die heel lekker maar ook gezond is!
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 75 gr haricots verts
  • 1 kropje mini/baby romaine sla
  • 1 blikje tonijnmoot in water
  • 2 eieren, in partjes
  • stukje komkommer
  • paar tomaatjes
  • geroosterde paprika

Voor de dressing:

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • bieslook
  • zout

Aan de slag

  1. Kook de eieren hard en laat afkoelen.
  2. Maak een dressing van de Griekse yoghurt, geperste knoflook, fijn gehakte bieslook en wat zout.
  3. Maak de haricots verts schoon, snij in kleine stukjes en kook gaar.
  4. Snij de geroosterde paprika en de komkommer in kleine stukjes en de tomaatjes in partjes.
  5. Verwijder de buitenste bladeren en het stronkje van de sla en snij grof. Doe de sla samen met de gesneden haricots verts in een schaal en maak aan met wat dressing. Verdeel over 2 borden en verdeel de gesneden paprika erover.

  6. Maak het blikje tonijn open en giet af. Verdeel de tonijn over de 2 borden met sla. Leg wat tomaat en komkommer langs de randen van de salade en leg de ei-partjes op de tonijn. Strooi tot slot wat fijngehakte bieslook over de salades en druppel hier en daar wat dressing over de salades.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Lekker met een vers gebakken stokbroodje en kruidenboter erbij.
  2. Eet je de tonijnsalade als hoofdmaaltijd dan kan je voor wat extra vulling enkele gekookte en kleingesneden krieltjes aan de sla en haricots verts toevoegen. Vergeet niet wat extra dressing toe te voegen.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

2 Reacties

  1. mieke
    | Beantwoorden

    Lekker, lekker, lekker.

Geef een reactie

Recept waardering