Header Overetengesproken.nl
Tonijnsalade voor op een broodje

Tonijnsalade voor op een broodje

met 2 reacties
5K Shares

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan de kant-en-klaar versie die in plastic bakken wordt aangeleverd. Of het dan op een pistolet, ciabatta, focaccia of bijvoorbeeld een stevige snee landbrood zit maakt mij niet veel uit.

Ook als je niet buiten de deur luncht kun je genieten van een lekker broodje tonijnsalade. Geïnspireerd op de tonijnsalade van La Place heb ik onderstaand recept gemaakt. In het originele recept zit wat tomatenketchup. Lekker, geeft een mooi roze kleurtje maar bevat ook suiker en dat is wat mij betreft niet nodig. De stukjes appel erin vind ik zoet genoeg. Om de salade niet te vet te maken gebruik ik bijvoorkeur tonijn op water en maak ik het sausje van mayonaise en Griekse yoghurt. Al met al een heerlijk lunchrecept dat snel op tafel staat.

Tonijnsalade voor op een broodje - Frisse tonijnsalade met appel, tomaat, bieslook en rode ui. Lekker op een broodje of toastje.

Tonijnsalade voor op een broodje

Frisse tonijnsalade met appel, tomaat, bieslook en rode ui. Lekker op een broodje of toastje.
Hoeveelheid 1 schaaltje tonijnsalade

Ingrediënten

 • 120 gr uitgelekte tonijn (op water)
 • 1 eetlepel (homemade) mayonaise
 • 1 eetlepel Griekse yoghurt
 • 3 eetlepels fijngehakte appel (Elstar)
 • 2 eetlepels fijngehakte tomaat
 • kleine eetlepel fijngehakte bieslook
 • 1 theelepel fijngehakte rode ui
 • zout, peper

Aan de slag

 1. Maak in een schaal een sausje van de mayonaise en Griekse yoghurt. Voeg de uitgelekte tonijn toe en meng tot de saus goed is verdeeld.
 2. Schep de appel, tomaat, bieslook en rode ui door de tonijn.
 3. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
 4. Serveer op vers brood of een toastje.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Schep ook een wat kappertjes, fijngehakte augurk en/of hardgekookt en fijngehakt ei door de tonijnsalade.
 2. Lekker op vers gebakken bagels.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

2 Antwoorden

 1. josefien Boumans
  | Beantwoorden

  Tonijn eten is enigszins omstreden. De vegetarische slager heeft visvrije tonijn deze smaakt overheerlijk en diervriendelijk.

  • Mariette
   | Beantwoorden

   Tonijn is inderdaad omstreden, helaas geldt dat voor meerdere vlees- en vissoorten. Fish Tales heeft tonijn in het assortiment die door Greenpeace als duurzaam gevangen is aangemerkt. Vegetarisch eten is een lekker, verantwoord en duurzaam alternatief. Ik draag het een warm hart toe.
   De vegetarische slager ken ik en heeft inderdaad lekkere producten. De visvrije tonijn kende ik nog niet maar ga ik zeker proberen. Dank voor de tip!

Laat een reactie achter

Recept waardering