Tomatenquiche - Vegetarische quiche met tomaat, kaas, basilicum, Griekse yoghurt en ei.

Tomatenquiche

Vegetarische quiche met tomaat, kaas, basilicum, Griekse yoghurt en ei.
Direct naar het recept

Quiches of hartige taarten zijn echte all-rounders. Hoe je ze ook serveert, ze doen het altijd goed. Kleine puntjes zijn heerlijk bij de borrel, grotere stukken zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Geef er een lekkere salade bij en je maaltijd is compleet.

Niet alleen de vulling maakt het verschil tussen de ene of de andere quiche. Het deeg speelt ook een belangrijke rol. Zo kan je een quiche maken met kant en klaar of zelfs homemade bladerdeeg. Maar pâte brisée, zanddeeg voor hartige taarten, is ook heerlijk.

Voor de tomatenquiche van vandaag heb ik een variant van pâte brisée gebruikt. Door de aangepaste verhoudingen is dit deeg iets droger maar dat combineert juist weer goed met de vochtige tomaten. Om te variëren kan je eventueel een beetje geraspte jong belegen of parmezaanse kaas erdoor kneden. Wat gedroogde basilicum, tijm of oregano is ook erg lekker.

Tomatenquiche - Vegetarische quiche met tomaat, kaas, basilicum, Griekse yoghurt en ei.

Tomatenquiche

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 quiche ø 20 cm

Ingrediënten: 

  • 150 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 4 eieren
  • 75 gr Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 70 gr geraspte jong belegen kaas
  • 250 gr snoeptomaatjes
  • verse basilicum
  • peper en zout

Extra benodigdheden:

  • quichevorm ø 20 cm, licht ingevet

Aan de slag:

  • Kneed van de bloem, boter, 1 ei en wat zout een soepel deeg. Om het deeg soepeler te maken voeg je eventueel enkele druppels water toe. Rol het uit tot een grote ronde plak en bekleed er de taartvorm mee en zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
  • Klop in een kom de 3 overgebleven eieren los en roer er de Griekse yoghurt en wat peper en zout door.
  • Snij een handvol basilicum fijn en roer samen met de geraspte kaas door de eieren. Schenk het ei-mengsel in de taartvorm.
  • Snij de tomaatjes doormidden en leg met de snijvlakken omhoog in de taartvorm. Schuif in het midden van een op 180 °C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de ovenstand terug naar uitsluitend hete lucht. Bak de tomatenquiche dan in ongeveer 35-40 minuten gaar en bruin.
    Eet smakelijk!

Tips:

Om het jezelf makkelijk te maken kan je natuurlijk ook bladerdeeg of deeg voor hartige taart uit de diepvries gebruiken.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




4 reacties

  1. Skincarebynaomi schreef:

    Klinkt super lekker, deze ga ik binnenkort eens maken! Misschien ook wel een simpele voor de camping, of zal dat te ingewikkeld zijn?

    1. Echt een aanrader, zeker eens maken! En ja, ook op de camping is deze quiche zo gemaakt. Maak het jezelf dan lekker makkelijk en gebruik kant en klaar deeg.

  2. Je moet de temperatuur terug zetten. Maar er staat hiet bij hoeveel graden.

    1. Beste Anky, de temperatuur hoeft niet teruggezet te worden. Het gaat om de ovenstand die van hete lucht met onderwarmte naar uitsluitend hete lucht wordt teruggezet. Inmiddels heb ik in het recept het woord uitsluitend toegevoegd zodat het wat duidelijker is.