Header Overetengesproken.nl
Tomaten-linzensoep

Tomaten-linzensoep

met 18 reacties
2K Shares

Na een paar dagen hard werken heb ik behoefte aan stevige kost zonder al teveel gedoe. Niet te lang in de keuken maar wel eerlijk en gezond eten. Voor dit soort dagen heb ik een geweldig recept: tomaten-linzensoep. Een heerlijk stevige maaltijdsoep waarvan ik de ingrediënten altijd wel op voorraad heb. Nou ja, vers korianderblad heb ik niet altijd liggen maar de soep smaakt ook heel goed zonder.

Ook tijdens vakanties staat deze soep regelmatig op het menu. Waar je ook bent, de benodigde ingrediënten kan je eigenlijk overal wel kopen. En om eerlijk te zijn: vaak neem ik twee porties rode linzen, wat komijn en bouillonblok mee zodat ik die alvast heb liggen. Ik hoop dat je net zo geniet van deze tomaten-linzensoep als wij en dat je ‘m nog vaak zult maken.

Tomaten-linzensoep - Vullende maaltijdsoep met tomaat, rode linzen, komijn en verse koriander.
Tomaten-linzensoep - Vullende maaltijdsoep met tomaat, rode linzen, komijn en verse koriander.
4 van 1 stem
Print dit recept

Tomaten-linzensoep

Vullende maaltijdsoep met tomaat, rode linzen, komijn en verse koriander.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 65 gr rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gehakt korianderblad
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • water
  • olie

Aan de slag

  1. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.

  2. Snipper de ui en fruit in een beetje olie tot de ui glazig is.
  3. Pers de knoflook fijn en voeg samen met de komijnzaad bij de ui. Laat het geheel even goed doorwarmen tot alles lekker begint te ruiken. Roer de linzen door het uimengsel en laat even mee garen. Schenk kokend water bij het uienmengsel tot alles net onder staat, voeg het blokje bouillon en de tomatenblokjes toe en laat 30-45 zachtjes doorkoken tot de linzen gaar zijn en de soep goed is.

  4. Roer de gehakte koriander door de tomaten-linzensoep en schep in mooie kommen.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Serveer met wat brood, bijvoorbeeld een vers gebakken kaas-uien breekbrood of uienkruier.
  2. Geen fan van koriander? Laat de koriander dan rustig achterwege of gebruik krulpeterselie.

Bron: Atrium vegetarisch kookboek, Sarah Brown

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

18 Antwoorden

  1. San
    | Beantwoorden

    Van linzen komt zeepsop af, is dat niet schadelijk in de soep, je kunt het er dan natuurlijk niet uithalen.

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Wat bedoel je precies met zeepsop? Tijdens het afspoelen kan er soms wat schuim ontstaan. Dat is voor zover ik weet loszittend zetmeel dat door het water begint te schuimen. Niet iets om je zorgen over te maken.

  2. Trudy
    | Beantwoorden

    Dag Mariette, wat een heerlijke soep! Ik ben reuze benieuwd wat mijn gast er straks van vindt.
    Hartelijk dank voor het delen van het recept.

    Lieve groet,
    Trudy

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Wat leuk dat je de soep voor je gasten hebt gemaakt. Denk maar zo dat ze ervan zullen smullen. Wij zijn er echt gek op.

  3. Mieke
    | Beantwoorden

    Kokosmelk is ook lekker er in

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Ja, een scheutje kokosmelk erdoor lijkt me inderdaad heel erg lekker. Dank voor de tip.

  4. Ilse
    | Beantwoorden

    Heerlijk recept, ik heb er nog stukjes gebakken puntpaprika bij gedaan voor wat extra bite.
    Voor die niet veganisten/vegetariërs evt kleine gehaktballetjes is misschien ook lekker.
    Ik had 1 pakje gezeefde tomaten gebruikt en een blik gepelde tomaten ( dubbele recept verder aangehouden ) echt een aanrader!

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Fijn om te horen dat de tomaten-linzensoep in de smaak viel! Wij zijn er ook nog steeds gek op. Gebakken puntpaprika en/of gehaktballetjes lijken me inderdaad lekkere toevoegingen. Zo zie je maar weer, aan elk recept is nog wel wat toe te voegen of te veranderen!

  5. Karin
    | Beantwoorden

    Onderaan het recept dat de bron uit een vegetarisch kookboek komt maar wat doen die rundvleesbouillon blokjes er dan in ?

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Beste Karin, je hebt helemaal gelijk dat rundvleesbouillon niet vegetarisch is maar dit is mijn invulling geweest van het gebruikte recept. Verder gebruik ik gepelde tomaten terwijl het originele recept gezeefde tomaten gebruikt. Maar omdat ik een bestaand recept als uitgangspunt heb gebruikt vind ik het op z’n plaats de bron te vermelden. Dit betekent echter niet dat ik het recept één op één heb overgenomen.

  6. Natalie
    | Beantwoorden

    Heerlijke makkelijke soep om te maken en al vaak gemaakt 🙂 ik doe er een snuf al-andalus kruiden in dat geeft een kruidige aparte smaak aan de soep.

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Wat leuk om te horen, dank je wel!
      Een snuf al-andalus kruiden, leuke tip! Ga ik zeker ook eens proberen…

  7. Esmeralda
    | Beantwoorden

    Ipv water, pot runderbouillon gebruikt, en ipv gepelde tomaten een blik tomatenblokjes gebruikt. Heerlijke soep en precies voldoende voor 2 personen. Dank je wel voor dit recept.

  8. Hilleke
    | Beantwoorden

    Dit recept ga ik binnenkort proberen, alleen het eerste zinnetje lijkt mij lastig!

    • Mariette
      | Beantwoorden

      Je hebt helemaal gelijk. Fijn dat je me op de taalfout hebt gewezen!
      Tekst is inmiddels aangepast.

      • Hilleke
        | Beantwoorden

        Vanavond heb ik de linzensoep gemaakt en hij was echt erg lekker. Als klein extraatje heb ik op het laatst een dikke plak ham in stukjes erdoor gedaan. Ik ga deze soep zeker vaker maken!

        • Mariette
          |

          Fijn dat de soep goed smaakte! Voor vleesliefhebbers is het toevoegen van wat ham inderdaad een goed idee. Leuke tip, dank je wel.

Laat een reactie achter

Recept waardering