Toastjes met Hollandse garnalen
September was de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. De Hollandse garnaal kennen we al sinds jaar en dag en de garnalencocktail blijft ongekend populair. En toch is er iets nieuws te melden: sinds eind 2017 is de Hollandse garnaal MSC-gecertificeerd. Dit betekent dat wij als consument erop kunnen vertrouwen dat de Hollandse garnaal op een verantwoorde manier wordt gevangen en dat de herkomst traceerbaar is. En daarom zet het Nederlands visbureau de Hollandse garnaal niet alleen deze maand maar ook komende tijd extra in het zonnetje.
Omdat ik gek ben op de Hollandse garnaal heb ik een heerlijk toastje bedacht met als thema: East meets West. Japanse chuka wakame (zeewiersalade) en wasabi combineren perfect met de Hollandse garnaal. Op verse toast is het een lekker hapje voor bij de borrel dat snel gemaakt is. Maar je kunt het ook prima gebruiken als amuse. Of wat dacht je van een sandwich gemaakt van twee vers getoaste sneden brood en gevuld met als lunch?
Toastjes met Hollandse garnalen
Ingrediënten:
- Hollandse garnalen
- wit casinobrood
- mayonaise
- wasabipasta
- chuka wakame of zeewiersalade (o.a. verkrijgbaar bij AH in het gekoelde visschap)
Aan de slag:
- Roer een paar lepels mayonaise los en breng op smaak met wasabipasta.
- Rooster enkele sneden brood en steek er direct met een steker toastjes uit.
- Besmeer elk toastje met wat wasabi mayonaise, leg er een plukje wakame op en top af met Hollandse garnaaltjes. Eet smakelijk!
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat een ontvangen product.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.