Deze boterhammen -of toasts- zijn niet alleen heel erg lekker. Ze zijn ook nog eens gezond én heel snel te maken. Ideaal dus voor een ontbijtje of lunch met net even dat beetje extra. Zeker nu Michel en ik door al het thuiswerken samen lunchen vind ik het gezellig om er echt even de tijd voor te nemen. Toast met avocado, ei en noten is inmiddels een grote favoriet geworden.
Varieer lekker met de garnering. Gebruik de ene keer tuinkers en de andere keer wat alfalfa. Of brokkel er wat feta over, speel eens met de noten die je erover strooit of verkruimel er wat uitgebakken spek over. En wat dacht je van een gepocheerd eitje in plaats van plakjes hardgekookt ei. Dat vloeibare dooier dat over de avocado drupt met hier en daar de smaak van een korreltje Fleur de Sel, ohhh, dat is zo genieten.


Toast met avocado, ei en noten
Gezond, lekker en snel te maken. Heerlijk als onbijt of lunch. Ook leuk bij een feestelijke lunch of brunch.
Ingrediënten
- 2-4 boterhammen
- 1 avocado
- 2 hardgekookte eieren, in plakjes
- olijfolie
Voor de garnering:
- handje tuinkers
- chilivlokken
- Fleur de Sel
- handje pecannoten, gehakt
Aan de slag
-
Besmeer de boterhammen aan beide zijden met wat olijfolie en toast in een grillpan.
-
Prak de avocado, verdeel over de toasts en beleg met plakjes ei. Strooi er wat gehakte pecannoten, chilivlokken en Fleur de Sel overheen en garneer met de tuinkers.
Eet smakelijk!
Tips
Voor een zilte touch brokkel je nog wat feta over de boterhammen.
Gebruik onderstaande foto om dit recept op pinterest pinnen:

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest
Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.
Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!
Laat een reactie achter