Terugblik op 5 jaar Overetengesproken.nl

Terugblik op 5 jaar Overetengesproken.nl

Vandaag is het alweer 5 jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost online plaatste. Nou ja eerste, ik plaatste gelijk 5 recepten omdat ik het anders wel heel sneu vond. Ik wist ook wel, alles heeft tijd nodig om te groeien maar toch, een website met 1 blogpost online zetten vond ik niks. En inmiddels is Overetengesproken.nl flink gegroeid. Er staan ruim 470 posts online, ik heb een mooi bereik opgebouwd, de bezoekersaantallen groeien flink, ik krijg leuke uitnodigingen, kookboeken en foodpost toegestuurd en heb ontzettend veel collega bloggers ontmoet. Lees mee met mijn terugblik op 5 jaar Overetengesproken.nl en doe mee met de winacties.

Parelcouscous met gegrilde groenten en tonijnVerrassend vegetarisch gerecht dat de verfijnde en zoete smaak van pompoen combineert met zilte halloumi. Op smaak gebracht met vadouvan kruiden en afgetopt met cashewnoten, Griekse yoghurt en verse munt serveer je een kleurrijke maaltijd. Een aanrader om snel te maken!Banaan smoothieAppeltaartjes - Gek op appeltaart maar wil je eens iets anders dan de standaard punt? Met dit recept maak je voor iedereen een eigen taartje. Superlekker!

Het eerste jaar, 2014-2015

Na een flinke periode gesleuteld te hebben aan het ontwerp van mijn website plaatste ik ‘m op 14 november 2014 online. Dit sleutelen had ik in stilte gedaan dus bijna niemand wist dat ik met een blog bezig was. Ik stuurde familie en vrienden een mailtje dat ik een foodblog was begonnen en de eerste 5 recepten had geplaatst. Superspannend: werkt het allemaal zoals ik hoop, hoe is dat om twee keer per week een nieuw recept te plaatsten, wat als ik aanpassingen moet doen, dat soort vragen spookten door mijn hoofd.

Foodfotografie in actie

Gelukkig werkte alles prima en ik ging lekker aan de slag. Gaandeweg paste ik de website wat aan, zocht mijn ritme en richting het voorjaar was ik lekker op dreef. In april overleed geheel onverwacht mijn schoonvader en kregen wij de zorg voor mijn schoonmoeder. Hoewel zij in het verpleeghuis op een paar honderd meter afstand van ons woonde had ze veel zorg en aandacht van ons nodig.

De afwikkeling van het overlijden en de zorg voor mijn schoonmoeder slokten mijn tijd volledig op. Tot overmaat van ramp werd onze lieve Tommy ook nog eens ernstig ziek. Ik besloot voorlopig te stoppen met bloggen. Al met al duurde het 4 maanden tot het weer iets rustiger was en ik de draad in oktober weer oppakte. Wat was het leuk om te zien dat gedurende mijn afwezigheid de bezoekers gewoon waren gebleven.

Het tweede en derde jaar, 2015-2017

De jaren erna stonden hoofdzakelijk in het teken van de zorg voor mijn schoonmoeder en Tommy. Ik probeerde alle ballen in de lucht te houden en ook mijn blog zo goed mogelijk door te laten gaan maar er waren regelmatig perioden dat het even niet lukte.

Als ik in mijn nieuwsbrief vertelde dat het met Tommy weer even wat slechter ging kreeg ik steevast hartverwarmende reacties van lezers. Dat deed me zoveel goed en was daar ontzettend dankbaar voor. Mensen die ik nog nooit heb ontmoet maar wel de moeite nemen om mij een hart onder riem te steken. Echt zo super!

Nadat eerder al mijn schoonmoeder was overleden moesten we in november 2017 afscheid nemen van Tommy. Mijn kleine mannetje, mijn maatje. Wat kwam dat hard aan. Nog geen week later overleed ook mijn oma.

Tommy of Golden Eyes - Tommy was altijd nadrukkelijk aanwezig als ik kookte of aan mijn blog’s werkte.

Het vierde jaar, 2017-2018

Inmiddels bestond mijn foodblog drie jaar maar door alle privé sores had ik er niet de aandacht aan kunnen geven die ik wilde. Nu we weer tijd en ruimte voor onszelf kregen bracht ik daar verandering in. Bij het starten van mijn blog had ik weliswaar accounts aangemaakt op Facebook, Instagram en Pinterest maar ik deed er vrijwel niets mee. Dat pakte ik als eerste op. En wat heeft dat me veel gebracht.

Via Instagram kwam ik in contact met Anne-Marie van My Happy Kitchen and Lifestyle. In Februari lunchten we voor het eerst samen in Den Haag. Wat was het gezellig en wat heeft zij mij wegwijs gemaakt in de wereld van het bloggen. Ik had een vage notie van foodevents, foodpost, PR bureau’s etc. Maar hoe dat precies in elkaar stak daar had ik me nog niet eerder in verdiept. Er ging een wereld voor me open. Zij bracht me onder andere in contact met Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen die mij op haar beurt uitnodigde voor een superleuk event.

Sinds die tijd is het balletje gaan rollen. Ik leerde steeds meer collega bloggers kennen, kwam in contact met PR bureau’s, kreeg steeds meer leuke uitnodigingen voor events en de foodpost kwam lekker op gang. Om jullie op de hoogte te houden van al dit leuks startte ik de nieuwe rubriek Kijkje in de Keuken waarin ik aan het begin van een nieuwe maand terugblik op de voorbije maand.

Vegan roze koekVinada GoldTony's Chocolonely 1World Oceans DinnerWorld Oceans DinnerJury Texel Culinair 2019Restaurant Zout & Citroen - OosterhoutTarbot, bospaddestoelen, doperwten, beurre blanc

Ondertussen begon ik ook hard te werken aan de verbetering van mijn website. Zoekoptimalisatie voor een betere vindbaarheid (SEO), het belang van bezoekersaantallen, het bijhouden van Social Media, ik verdiepte me erin en zag dat er nog flink wat werk te verzetten was. Ik schreef een aantal speerpunten op en maakte een eerste begin.

Privé was er ook goed nieuws. We waren al een tijdje op zoek en in juni hadden we dan eindelijk twee nieuwe huisgenoten gevonden. Een broer (Zazu) en zus (Zara) van 7 weken oud. Toen we ze voor het eerst zagen waren we gelijk verkocht. Eind juli zouden we ze pas mee naar huis mogen nemen maar in de tussentijd zochten we ze verschillende keren op in de cattery.

De eerste twee weken dat ze bij ons woonden was het genieten van de doerakken maar daarna draaide dat radicaal. Ze werden ernstig ziek en we moesten vrezen voor hun leven. Het bleek nog maar het begin van ruim een jaar vol grote zorgen om onze lieverds.

Zara en Zazu
Zara en Zazu

Het vijfde jaar, 2018-2019

Wat een geweldig jaar! Mooie events mogen bijwonen, genoten van heerlijke etentjes, kennisgemaakt met veel nieuwe producten en merken en als kers op de taart mocht ik half september plaats nemen in de jury van Texel Culinair. Na ruim een jaar vol zorgen en medische ingrepen gaat het gelukkig weer goed met Zara en Zazu. Ze blijven onder controle bij de specialisten maar wij hebben alle vertrouwen in een fijne toekomst met ze.

De technische verbeteringen aan mijn website werpen ook steeds meer hun vruchten af. Om de snel groeiende bezoekersstromen technisch aan te kunnen gaf ik mijn hostingpakket een flinke upgrade. En dat is dus ook precies wat ik zo leuk vind aan mijn foodblog: niet alleen bezig zijn met lekker eten maar ook zorgen dat de technische aspecten van de website kloppen en de lezers van mijn blog een zo prettig mogelijke website bieden.

World Oceans Dinner
World Oceans Dinner in Huis ter Duin – fotocredits: Corina van Manen

[pullquote align=center]

En vandaag bestaat mijn foodblog dan echt 5 jaar.

Ik had nooit durven dromen dat ik zou staan waar ik nu sta. Uit de grond van hart bedank ik iedereen die ik afgelopen 5 jaar op mijn blogpad ben tegengekomen. Ik heb zoveel waardevolle contacten opgedaan, er liggen mooie uitdagingen voor me en vooral ook de warmte die ik van mijn lezers en volgers heb ontvangen.

Dank jullie wel!

[/pullquote]

En nu verder…

Er liggen nog een paar flinke klussen voor de verbetering van mijn website op me te wachten. Komende weken koop ik een nieuwe camera zodat ik weer lekker uit de hand kan schieten, minder afhankelijk ben van het licht en mooiere foto’s kan maken. Ik heb er zin in om Overetengesproken.nl verder uit te bouwen en jullie volop te voorzien van recepten en inspiratie.

Wij heffen vanavond een goed glas op de komende 5 jaar!

Winacties om het te vieren – zijn inmiddels achter de rug

Om jullie ook mee te laten delen in de feestvreugde heb ik voor alle donderdagen in november mooie winacties geregeld. Afgelopen donderdag trapte ik af met een fijn pakket Brassica olie, vanmiddag komt de tweede winactie online met een uitgebreid borrelpakket van Beemster kaas. De winacties van de komende twee weken houd ik nog even geheim maar dat ze mooi zijn kan ik wel alvast verklappen. Houd dus vooral mijn Instagram en Facebook pagina’s goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

  1. A.A.C. van den Boogaart schreef:

    Hallo Mariette, Ik als man van 83 jaar kan wel wat kookhulp gebruiken en jij helpt me regelmatig met je recepten.
    Dankjewel, Aad

    1. Wat fijn om te horen dat mijn recepten met plezier gebruikt. Veel kookplezier en eet smakelijk.