Tartaar van bietjes - Aardse, zoete bietjes met zachte geitenkaas: een heerlijke combinatie.

Tartaar van bietjes

Aardse, zoete bietjes met zachte geitenkaas: een heerlijke combinatie.
Direct naar het recept

Op avonden dat Michel verplichtingen buiten de deur heeft en niet thuis eet maak ik graag een bietensalade voor mijzelf. De aardse, zoete smaak van bietjes vind ik heerlijk. Toen ik ging nadenken over ons kerstdiner leek een tartaar van bietjes me een leuke variatie. Ik combineerde de bietjes met appel en honing-geitenkaas waardoor het gerechtje een heerlijk aardse maar toch ook frisse touch kreeg. Bouw de tartaar van bietjes in laagjes op en het ziet er super feestelijk en kleurrijk uit.

Tartaar van bietjes - Aardse, zoete bietjes met zachte geitenkaas: een heerlijke combinatie.

Tartaar van bietjes

Waardeer dit recept
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 500 gr gekookte bietjes
  • 100-125 gr zachte Hollandse geitenkaas met honing
  • 1 krop (Little Gem) sla
  • 1 kleine appel, Elstar
  • bieslook
  • alfalfa
  • 2 theelepels fijne mosterd
  • 2 theelepels honing
  • milde azijn
  • neutrale olie
  • zout

Extra benodigdheden:

  • garneerringen

Aan de slag:

  • Roer de mosterd met de honing en een klein scheutje azijn glad. Voeg nu al roerend en beetje bij beetje de olie toe en maak er een mooi gebonden dressing. Proef en breng op smaak met zout en/of wat extra azijn. Giet de dressing in een schaaltje en zet opzij.
  • Snij de bietjes en de appel in hele kleine blokjes. Snij ook de bieslook fijn.
  • Doe de bietjes, appel, een beetje bieslook en wat dressing in een schaal en hussel door elkaar. Brokkel de helft van de geitenkaas in kleine stukjes boven het bietenmengsel en hussel voorzichtig door elkaar. Proef en voeg indien nodig nog iets dressing toe.
  • Snij de sla fijn en meng er wat bieslook door.
  • Zet een garneerring op het bord, vul met een laagje sla en druk lichtjes aan om een mooi laag te maken. Druppel wat dressing over de sla en leg er een flinke laag van bietjes op. Druk lichtjes aan en maak de bovenkant mooi vlak. Brokkel wat geitenkaas op het torentje en garneer met wat alfalfa. Haal voorzichtig de garneerring weg.
  • Strooi tot slot wat bieslook over het torentje en het bord en serveer je de tartaar van bietjes.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept