Header Overetengesproken.nl
Tartaar van bietjes

Tartaar van bietjes

 |  Geen reacties
32 Shares

Op avonden dat Michel verplichtingen buiten de deur heeft en niet thuis eet maak ik graag een bietensalade voor mijzelf. De aardse, zoete smaak van bietjes vind ik heerlijk. Toen ik ging nadenken over ons kerstdiner besloot ik daarom eens iets met bietjes te gaan doen.

Een stevige salade van aardappel en bietjes leek me nou niet direct het ideale voorgerecht. Al snel bedacht ik dat fijn gesneden bietjes gecombineerd met appel en honing-geitenkaas wel eens heel lekker zou kunnen zijn. In het weekend wat gaan proberen en voilà, het is een tartaar van bietjes geworden. Door het voorgerecht in laagjes op te bouwen ziet het er gelijk heel feestelijk uit.

Tartaar van bietjes - Aardse, zoete bietjes met zachte geitenkaas: een heerlijke combinatie.

Tartaar van bietjes

Aardse, zoete bietjes met zachte geitenkaas: een heerlijke combinatie.
Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bietjes
  • 100-125 gr zachte Hollandse geitenkaas met honing
  • 1 krop Little Gem sla
  • 1 kleine Elstar appel
  • bieslook
  • alfalfa
  • 2 theelepels fijne mosterd
  • 2 theelepels honing
  • milde azijn
  • neutrale olie
  • zout

Extra benodigdheden:

  • garneerringen

Aan de slag

  1. Roer de mosterd met de honing glad.
  2. Voeg wat zout en azijn toe en roer weer glad.
  3. Voeg al roerend en beetje bij beetje de olie toe. Je krijgt nu een mooie, gebonden dressing. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en/of azijn. Zet de dressing in een bakje klaar voor gebruik.
  4. Snij de bieslook fijn en zet in een bakje klaar voor gebruik.
  5. Snij de bietjes en de appel in hele kleine blokjes.
  6. Doe bietjes, appel, beetje bieslook en wat dressing in een schaal en hussel alles door elkaar.
  7. Brokkel de helft van de geitenkaas in kleine stukjes boven het bietenmengsel en hussel voorzichtig door elkaar. Proef en voeg indien nodig nog iets dressing toe.
  8. Snij de sla fijn en hussel er wat bieslook door.
  9. Zet een garneerring op het bord en vul met een laagje sla. Druk de sla lichtjes aan om een mooi laag te maken. Verdeel wat dressing over de sla. Leg hierop een flinke laag van de bietjes en druk weer lichtjes aan. Maak de bovenkant mooi vlak. Brokkel wat geitenkaas op het torentje en garneer met wat alfalfa. Haal voorzichtig de garneerring weg.
  10. Strooi tot slot wat bieslook over het torentje en het bord.

    Eet smakelijk!


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie