Header Overetengesproken.nl
Taco’s

Taco’s

 |  Geen reacties
120 Shares

Lekker met je handen eten kan heel functioneel zijn. Bijvoorbeeld bij het eten van taco’s. Knapperige taco’s met mes en vork eten staat natuurlijk netjes en kan ook heus wel maar is het ook lekker? Ik vind van niet. Taco’s zijn het lekkerst als je ze uit de hand eet. Gewoon afhappen of openbreken en beide helften opeten als een soort crackertjes met tacobeleg.

Taco’s eet ik niet heel vaak, gewoon ze af en toe. Maar als ik ze dan een keer eet wil ik ze wel zo lekker mogelijk hebben. Dat betekent voor mij met een zelf samengestelde kruidenmix en homemade tacosaus. Hoewel de lijst met ingrediënten er misschien lang uitziet heb je er geen bijzondere ingrediënten voor nodig en is het niet moeilijk. Laat je dus vooral niet weerhouden en maak voortaan ook zelf je tacokruiden en tacosaus.

Taco’s - Vrolijk Mexicaans gerecht dat je lekker met je handen eet. Met dit recept maak je ook je eigen tacokruiden en tacosaus.

Taco’s

Vrolijk Mexicaans gerecht dat je lekker met je handen eet. Met dit recept maak je ook je eigen tacokruiden en tacosaus.
Hoeveelheid 6 taco's

Ingrediënten

  • 6 tacoschelpen
  • 275 gr mager rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr geraspte kaas
  • fijngesneden tomaat
  • ijsbergsla
  • olijfolie
  • zout

DIY tacokruiden

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel korianderzaad
  • ½ theelepel oregano
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • zout naar smaak
  • naar keuze: uien- en knoflookpoeder of
  • verse ui en knoflook

DIY tacosaus

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 Thais pepertje, ragfijn gesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel komijnzaad of komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 ml passata
  • vers korianderblad
  • optioneel: tabasco

Aan de slag

DIY tacosaus:

  1. Fruit de ui in een beetje olijfolie. Als de ui glazig wordt voeg je het gesneden pepertje en de knoflook toe. Stamp ondertussen de komijnzaadjes fijn in een vijzel en voeg die samen met het paprikapoeder bij het uimengsel. Schenk de passata erbij, roer goed en laat een half uurtje zachtjes pruttelen. Proef ondertussen een keer en breng op smaak met wat zout en eventueel wat tabasco.
  2. Schep vlak voor gebruik wat vers gesneden korianderblad door de tacosaus.

DIY tacokruiden:

  1. Afhankelijk hoe je de kruiden gaat gebruiken voeg je al dan niet uien- en/of knoflookpoeder toe.
  2. Voor de taco’s van vandaag heb ik al ui en knoflook al in de tacosaus zitten. Ik bak daarom straks alleen nog een teentje knoflook met het gehakt mee en voeg geen uien- en knoflookpoeder toe aan de kruidenmix.
  3. En wat betreft het zout: een beetje doe ik al door de kruidenmix. Echt op smaak brengen doe ik pas als wanneer de kruiden in het gerecht zitten. Zo hou ik de vrijheid meer of minder kruiden toe te voegen zonder dat het gerecht gelijk ook extra zout wordt.
  4. Doe alle kruiden in een vijzel en stamp fijn. Bewaar de kruidenmix tot gebruik luchtdicht afgesloten.

Voor de taco’s:

  1. Bak het gehakt rul. Pers het teentje knoflook bij het gehakt en voeg de tacokruiden toe. Voeg een scheutje water toe zodat de kruiden een beetje oplossen en goed mengen met het gehakt. Laat het water rustig verdampen, proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en/of kruiden. Bak het geheel even zachtjes door, voeg twee ruime eetlepels tacosaus toe en roer goed door.

  2. Verwarm de tacoschelpen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Leg in elke tacoschelp een blaadje sla en verdeel het gehaktmengsel over de taco's. Schep in elke taco een beetje saus en garneer met wat stukjes tomaat en top af met geraspte kaas.
  4. Serveer de taco's warm.

    Eet smakelijk!

Tips

Lekker met een frisse komkommer-tomatensalade erbij.

Geef een reactie